Proč se od ČSSD odvracejí voliči? Strana je obětí vlastního úspěchu, říká Maláčová

06.06.2020 17:58

Ministryně práce a sociálních věcí (ČSSD) v rozhovoru pro Právo zdůrazňuje, že sociální demokraté ve vládě působí ve prospěch voličů. Proč tedy ČSSD nerostou preference? Podle Maláčové je strana obětí vlastního úspěchu.

Proč se od ČSSD odvracejí voliči? Strana je obětí vlastního úspěchu, říká Maláčová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Maláčová

Místopředsedkyně ČSSD a ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová zdůrazňuje, že sociální demokraté jako členové vlády pracují ve prospěch lidí, a věří, že voliči to ve sněmovních volbách, které proběhnou příští rok, ocení.

Proč tedy straně výrazně nerostou preference?

Soc. dem. je obětí svého úspěchu všude v Evropě, dokázali jsme za posledních několik desítek let posílit střední třídu, dostat prosperitu mezi nejširší skupinu obyvatel...“ poznamenala ministryně.

Sociální demokraté prý upoutají pozornost voličů také novým volebním programem, který bude představen za pár dní – přesněji řečeno 20. června. Do té doby však nechce prozradit žádné detaily. Věří však, že program pozici ČSSD v očích voličů posílí. Zvlášť, když prý strana v koronakrizi ukázala, že ví, co se musí udělat.

„Jsem přesvědčena, že to zvládneme. Budeme prostě bojovat. Naši hejtmani, starostové, ministři ukázali, že v těžkých časech to dokážeme,“ zdůraznila.

Jako ministryně prý prosazuje věci, o kterých je přesvědčena, že jsou správné. Proto opakovaně bojovala za zvýšení minimální mzdy až na úroveň 14.600 korun. Zdůrazňuje přitom, že nejde o žádné rozdávání peněz voličům.

„Přála bych poslancům, aby si zkusili z toho měsíc vyžít. Nezvládli by to. Navýšili jsme po dlouhé době i příspěvek na péči pro ty nejvíce postižené, kteří vyžadují celodenní péči, na 19 tisíc Kč. To není žádný luxus. A není to ani rodičovská 300 tisíc korun, kterou jsme zvýšili po dvanácti letech. To není žádné rozdávání. Chci, aby lidé, kteří pracují nebo o někoho pečují, měli důstojný život. Charitu dělá ze sociální politiky právě pravice,“ pravila ministryně.

Stejně tak hodlá nadále prosazovat zvyšování důchodů.

Konstatovala také, že pod vedením Jana Hamáčka je ČSSD jednotná. Pokud se teď v nějaké straně hádají a bojují o moc, je to podle Maláčové v hnutí ANO Andreje Babiše.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…