Prolhaný hulváte, napsal náměstek primátora penzistovi a dočkal se trestu

07.08.2012 12:21

Náměstek brněnského primátora Ladislav Macek z ČSSD dostal pokutu za urážku na cti, když v emailu urazil penzistu. Ten žádal omluvu. O případu informuje server iDNES.cz.

Prolhaný hulváte, napsal náměstek primátora penzistovi a dočkal se trestu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

Penzistovi a bývalému starostovi jedné městské části Jiřímu Střechovskému Macek vyčetl, že se chová hulvátsky a že ho zahrnuje snůškou lží, polopravd a zášti. E-mail s těmito slovy navíc odešel z oficiální magistrátní adresy a byl podepsán jménem i funkcí náměstka. "Kdyby tam tato funkce nebyla a dotyčný se podepsal jen jako Macek, nebudu to dále řešit. Takto ale považuji toto chování za krajně nevhodné a žádám omluvu," vysvětlil Střechovský, proč e-mail ohlásil jako přestupek.

Přestupková komise brněnské městské části Nový Lískovec mu následně dala za pravdu. Formulace v e-mailu podle ní opravdu mohou někoho urazit. Macka proto "odsoudila" k tisícikorunové pokutě a udělila mu napomenutí. Jenže náměstek se odvolal a o případu nyní budou rozhodovat úředníci právě z magistrátu.

"Vše vzniklo jen kvůli tomu, že jsem odmítl podporovat projekt pana Střechovského na výstavbu nových domů v dosud zalesněné lokalitě u hotelu Myslivna. Považuji ho totiž za velice provokativní. Mé odmítnutí bylo sice razantní, ale slušné. A je to má soukromá záležitost, nikoliv záležitost veřejná," uvedl Macek, který je momentálně na dovolené.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…