Propalestinská demonstrace před Rakušanovými okny nebyla povolena. Zde je důvod

01.12.2023 19:14 | Monitoring

Propalestinská demonstrace, která se měla konat v úterý 5. prosince před budovou Ministerstva vnitra, se konat nebude. Zakázal ji pražský magistrát, a to kvůli tomu, že byla zaměřena na obhajobu protiizraelského hesla From the River to the Sea, Palestine will be free. Magistrát odůvodnění akce zveřejnil na úřední desce.

Propalestinská demonstrace před Rakušanovými okny nebyla povolena. Zde je důvod
Foto: Hans Štembera
Popisek: Shromáždění na podporu Palestinců s názvem Válečné zločiny nejsou "sebeobrana"! Izrael se dopouští státního terorismu

Demonstrace, jež se měla konat 5. prosince před budovou Ministerstva vnitra, měla podle pořadatelů podpořit zmiňované heslo v jeho nenásilné původní podobě. 

„Heslo ,From the River to the Sea, Palestine will be free' – ,Od řeky k moři bude Palestina svobodná' geograficky vychází z územního rozmístění státu Izrael, který se rozkládá na úzkém úseku země mezi řekou Jordán na jedné a Středozemním mořem na druhé straně. A právě otázka územní a personální suverenity nad tímto prostorem je podstatou tohoto hesla. Svolavatel sice dále v účelu shromáždění uvádí, že se má jednat o podporu hesla v jeho ,nenásilné původní podobě za rovnost, svobodu a spravedlnost pro všechny lidi žijící od řeky Jordán ke Středozemnímu moři', ale v dlouhodobém meřítku se heslo objevuje zejména u organizací a hnutí, které volaly či stále volají po úplném zničení státu Izrael a význam hesla je vnímán nejen jako jednoznačný požadavek na konec židovské suverenity v regionu, ale jako úplný konec židovské etnické přítomnosti v regionu vůbec. Jak ukazují teroristické útoky hnutí Hamás ze dne 7. 10. 2023, cíle konce židovské suverenity v regionu a konce židovské etnické přítomnosti v regionu jsou dosahovány za jakoukoli cenu, násilí nevyjímaje," zdůvodňuje pak své rozhodnutí nepovolit demonstraci Magistrát.

„Z úřední činnosti Magistrátu a z veřejné dostupných informací je Magistrátu známo, že provolávání hesla ,From the River to the Sea, Palestine will be free' nebo ,Od řeky k moři bude Palestina svobodná' je napříč společností vnímáno jako volání po genocidním odstranění Izraele a jeho obyvatel," konstatuje také Magistrát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…