Propíraný šéf dálnic: Ministr říkal, že moje působení je ještě otevřené

31.08.2013 15:18

Po kolapsu na D1 se pod ředitelem ŘSD houpe křeslo. David Čermák, generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic ČR, prohlásil, že ohledně jeho odvolání mu ministr dopravy v demisi Zdeněk Žák řekl, že věc je otevřená. První zprávy.cz píší, že Čermák ujišťoval, že pro to, aby D1 o víkendu nezkolabovala, udělalo ŘSD maximum.

Propíraný šéf dálnic: Ministr říkal, že moje působení je ještě otevřené
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dálnice D1 na Chodově

"Pokud se něco stane během tohoto víkendu, jsem přesvědčený, že to nebude naše chyba," uvedl v Inerview ČT24 Čermák. O svém setrvání ve funkci mluvil s ministrem dopravy Žákem: „Pan ministr říká, že věc je otevřená.“

David Čermák vysvětloval v ČT větší počet uzavírek v tomto roce tím, že letos se opravuje větší počet km dálnic. Podle něj je tento rok rekordní i v tom, kolik kilometrů se opravilo a ještě opraví. Od roku 2009 do loňska prošlo rekonstrukcí celkem 48 kilometrů. Letos se prý opraví 60 kilometrů. Pro to, aby D1 o víkendu nezkolabovala, udělalo ŘSD podle Čermáka maximum.

„Může se stát cokoliv o tomhle víkendu, já jsem přesvědčený, že to nebude z našeho zavinění. My jsme zkontrolovali celou dálniční síť, minimalizovali jsme uzavírky jen na ty nezbytně nutné, naši kontroloři budou 24 hodin v provozu. Z naší strany jsme udělali maximum pro to, aby se nemohlo cokoliv předvídatelného stát, ale vždycky se může stát cokoliv nepředvídatelného," řekl Čermák k víkendu, ve kterém se očekává značný provoz.

Krizový tým musí vše kontrolovat a případně sjednat nápravu

Ministr Dopravy Zdeněk žák důrazně žádal Davida Čermáka, aby ŘSD udělalo vše pro to, aby provoz na D1 o posledním prázdninovém víkendu nezkolaboval. „Pokračování stávajícího režimu uzavírek na D1 považuji za neúnosné. Generálnímu řediteli ŘSD jsem proto uložil, aby přijal okamžitá opatření, která zabrání opakování situace z neděle 25. srpna,“ řekl ke kolapsu na D1 před pár dny ministr.

„Není možné, aby byl převeden provoz do jednoho pruhu, aniž by se v daném místě pracovalo. Úkolem generálního ředitele ŘSD bude ustavit krizový tým, který bude pracovat nepřetržitě a bude 24 hodin denně monitorovat práce na D1. V případě, že se na dálnici objeví uzavírka, kde se nepracuje, odpovědný tým okamžitě zjedná nápravu. Pokud se bude situace z neděle 25. srpna opakovat, vyvodím z ní okamžitě personální závěry," upozornil ministr Žák.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…