Proti Kuberovi bude o Senát bojovat i učitel z gymnázia

07.09.2012 16:48

ymnaziální učitel Jiří Řehák, který se bude na Teplicku ucházet o senátorské křeslo, čeká, že bude hlasy sbírat hlavně mimo okresní město. Řeháka podporuje hnutí PRO kraj, ve kterém se spojili zelení, lidovci a několik komunálních hnutí. Ke kandidatuře ho prý přesvědčila nespokojenost se stavem politiky v Česku. "Já si myslel, že politika není nic pro mě, ale dění okolo mě k tomu donutilo," řekl dnes novinářům Řehák.

Proti Kuberovi bude o Senát bojovat i učitel z gymnázia
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Senátor Jaroslav Kubera v pořadu ČT Hyde park

Hnutí PRO kraj mělo na Teplicku původně podporovat divadelníka Petra Stolaře, který ale krátce před uzavírkou kandidátek svůj plán vzdal. "Já jsem původně počítal, že půjdu jen do krajských voleb, ale pak se Petr Stolař z osobních důvodů nemohl zapojit," vysvětlil Řehák. Se Stolařem kandidoval už za TOP 09 do teplického zastupitelstva a oba tehdy získali nejvíc preferenčních hlasů. Hnutí PRO kraj, za které nyní kandiduje do Senátu, se vymezuje proti korupci a současné krajské koalici ČSSD a ODS.

Za kampaň dá 70 tisíc

Za největší favority ve volbách Řehák považuje Jaroslava Kuberu (ODS), který bude obhajovat senátorské křeslo, a někdejšího šéfa krajské policie Jiřího Vorálka (ČSSD) a starostu Dubí Petra Pípala (Severočeši.cz). Řehákova předvolební kampaň má spočívat v cyklojízdách po vesnicích, společných výstupech na kopce v Českém středohoří. Sází i na hudební koncert, na kterém ho podpoří Jan Vodňanský i studentské kapely. Chce prý být konečně senátorem pro celé Teplicko, ne jen pro "Kuberovy" Teplice.

Za kampaň plánuje utratit zhruba 70.000 korun. Část z toho půjde na plakáty, na které si sám domaloval červená tykadla, která mají být odkazem na olomouckého řidiče autobusu Romana Smetanu, který za přikreslování tykadel politikům skončil ve vězení.

"Mí voliči mě asi budou osobně znát. Moje šance je Bílina, vesnice okolo, tam cítím podporu," řekl Řehák. V druhém největším městě okresu by měl mít za zády hnutí B10, které získalo v komunálních volbách přes deset procent hlasů a podílí se na koalici. Předseda B10 Michal Mlej navíc tvrdí, že Řehák tam bude mít podporu napříč politickým spektrem.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…