Protikorupční advokátka Marvanová znovu naprala amnestii: Jeden z největších skandálů, co tu kdy byl

30.12.2013 19:42

Koalice postupně sestavující vládu má jako jeden ze svých cílů boj proti korupci – k tomu jí má pomoci seznam bodů, které chce naplnit. Advokátka Hana Marvanová ale slib zmírnění korupce nevidí tak jasně, sliby jsou jedna věc, druhá jsou pak činy.

Protikorupční advokátka Marvanová znovu naprala amnestii: Jeden z největších skandálů, co tu kdy byl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Advokátka Hana Marvanová

„Realita a činy jsou důležitější,“ vysvětlovala v Interview Daniely Drtinové. Například Nečasova vláda měla za své základní dva cíle úspory a boj proti korupci. Mnoho slibů ale nakonec nenaplnila. Jde třeba o anonymní akcie. „Vláda Petra Nečase řešila ten problém, ale řešila ho jen kosmeticky,“ míní Hana Marvanová.

Nově vznikající vláda má mezi svými body například zveřejňování smluv či zákon o státní službě. Jenže ty samé body měla i právě Nečasova vláda. „Morálně to podkopává společnost, protože lidé pak nevěří, že je tu spravedlnost,“ kritizovala nemenšící se korupci advokátka.

Zato bývalý prezident Václav Klaus ve svém dřívějším prohlášení řekl, že korupce by se neměla tak často kritizovat. Právě na něj má ale Marvanová spadeno, především kvůli amnestii, kterou i nadále kritizuje.

„Já jsem přesvědčena, že ta amnestie má velice podezřelé pozadí,“ míní Marvanová. Uvedla i příklad – tehdejší premiér Petr Nečas se s Václavem Klausem ohledně amnestie osobně nesetkal. Kdo mu amnestii ale k podpisu přinesl? Třeba paní Nagyová?

„Myslím, že amnestie je jeden z největších skandálů, který se zde stal v posledních dvaceti letech,“ dodala advokátka. „Když někdo masivně zajistí beztrestnost milionových podvodů, tak veřejnost by měla vědět, v čím je to zájmu,“ uzavřela.

reklama

autor: pan

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…