Protonové centrum by mohlo s VZP uzavřít smlouvu v řádu týdnů či měsíců, řekl ministr Svatopluk Němeček

16.07.2015 10:44

Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD) ve středu senátorům ze zdravotnického a sociálního výboru řekl, že smlouva mezi Všeobecnou zdravotní pojišťovnou a pražským Protonovým centrem by mohla být uzavřena v řádu týdnů nebo měsíců. Protonová terapie by se taky měla dostat do seznamu výkonů VZP.

Protonové centrum by mohlo s VZP uzavřít smlouvu v řádu týdnů či měsíců, řekl ministr Svatopluk Němeček
Foto: proton therapy center
Popisek: Proton Therapy Center

Pražské Protonové centrum (PTC) vedlo dlouhodobé spory s největší českou zdravotní pojišťovnou VZP, která jako jediná ze sedmi českých pojišťoven neměla s centrem smlouvu a její klienti tak neměli přístup k moderní šetrné léčbě onkologických onemocnění. Museli by si léčbu hradit sami. Tomu už by měl být brzy konec.

Během setkání se senátory ze zdravotnického a sociálního výboru ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček uvedl, že smlouva mezi VZP a Protonovým centrem by měla být uzavřena v řádu týdnů nebo měsíců.

„Již od počátku roku máme uzavřeny smlouvy o úhradě protonové léčby se všemi zaměstnaneckými pojišťovnami a tak věříme, že brzy uzavřeme řádnou smlouvu i s VZP. Protonová léčba je u některých diagnóz k pacientovi šetrnější, a proto jsme největší české pojišťovně nabídli výhodné cenové podmínky, aby pacientům byla tato léčba indikována včas a bez zbytečné administrativy,“ sdělila ČTK ředitelka pro strategii Protonového centra Iva Taťounová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…