Protrhla se hráz s informacemi o Nagyové. A bulvár přináší obrázek s Nečasem a korzetem

20.02.2014 7:47

Čtvrteční denní tisk je zaplaven informacemi o Janě Nagyové a případu Ivo Rittiga. Přisadil si i deník Blesk, který příběh pravé ruky expremiéra Nečase zpracoval po svém. Spekulace o nadstandardních vztazích Nagyové s Rittigem, společně s historkami z úřadování Nagyové ve Strakově akademii, přiměly nejčtenější deník v zemi k vytvoření smyšleného obrázkového „absurdního divadla o čtyřech dějstvích“, neboli příkladu, jak to za Nečasovy vlády chodilo.

Protrhla se hráz s informacemi o Nagyové. A bulvár přináší obrázek s Nečasem a korzetem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová

Anketa

Co říkáte způsobu, jakým média informují o Janě Nagyové?

hlasovalo: 14232 lidí

Představení se odehrává v červnu 2012, kdy mezi podnikateli navázanými na ODS měla vyvolat zděšení hrozba jmenování Lenky Bradáčové do čela Vrchního státního zastupitelství v Praze. Deník tento strach vyjádřil obrázkem Ivo Rittiga, kterak ve své „garáži“ (jak se přezdívalo podzemním prostorám v jeho vile, kam situoval důležité schůzky) rozčíleně vypráví Nagyové: „Jestli Pospíšil jmenuje Bradáčovou, půjdu do tepláků. A ty budeš mít místo Cartiera kolem krku zase Jablonec."

Zamyšlená Nagyová hned vymýšlí protitah, který by pro ni zajistil zachování dosavadního standardu: „Položím se do toho s celou svojí ženskostí. Péťa to rád vostřejší,“ prozrazuje doslova Rittigovi. Střihem se přesouváme do domácnosti Nečase a Nagyové. Ta si, oděna do vyzývavého koženého korzetu, premiérovi postěžuje: „Ten Pospíšil mě neoslovuje vrchní ředitelko sekce kabinetu předsedy vlády. A vůbec si nevšiml mého kostýmku, co pochválila i Františka,“ vzdychá.

Ministerský předseda se rozhoduje jednat: „Vrátím ho zase na zem. Vlastně do Plzně.“ Na oplátku žádá od své ředitelky sekretariátu „trochu přitlačit“, což je mu promptně slíbeno. V dalším dějství si pak Nagyová posílá „Lubánka“, čímž je míněn šéf Úřadu vlády Lubomír Poul, pro „něco lesklýho“. Tato scéna je narážkou na pověsti o devótnosti některých vysokých úředníků vůči Nagyové a rovněž na zjištění policistů, že Poul měl v několika luxusních obchodech v Pařížské ulici otevřený účet.

Skandální hra na scéně Národního divadla, která si utahovala i z Nečase a Nagyové:

Vrcholem celé absurdní truchlohry o české politice dle bulvárního deníku je pak samo vyhození Jiřího Pospíšila. „Byl jsi ošklivej na Janičku, a já nechci, aby Janička byla ošklivá na Peťulku,“ vysvětluje předseda vlády ministru spravedlnosti.

Tento pohled do zákulisí Nečasovy vlády podle bulvárního deníku s nadsázkou ukazuje, jak to v té době skutečně chodilo v české politice. Tu prý řídila „blonďatá kštice“ Jany Nagyové, která byla spojkou na podnikatele kalibru Rittiga. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…