Provoz na letištích bude ještě bezpečnější

31.07.2023 13:51 | Tisková zpráva

Díky finanční pomoci Evropské unie bude provoz na mnoha evropských i světových letištích bezpečnější. Pardubická společnost ERA, která za tři dekády své existence instalovala přes 160 sledovacích systémů ve více než 67 zemích pěti kontinentů, totiž v těchto dnech oznámila, že uvedla do provozu zbrusu nový software. Ten umožní organizacím zajišťujících řízení letového provozu pohodlně integrovat hned tři doposud samostatné systémy, které se podílely na zajištění bezpečných vzletů a odletů letadel.

Provoz na letištích bude ještě bezpečnější
Foto: Archiv ERA
Popisek: Sídlo ERA

„Softwarové řešení s názvem ERA Unified Safety Shelter jednotně propojuje tři již osvědčené moduly a obohacuje je o dodatečné, pro oblast provozní bezpečnosti klíčové funkce,“ uvedla tisková mluvčí společnosti Lenka Stejskalová Reichová. „Náš systém přináší unikátní přístup k zajištění provozní bezpečnosti, kombinující schopnosti systému pro řízení letového provozu s varovnými funkcemi s průběžným vyhodnocováním výkonnosti senzorů a pokročilou kontrolou a distribucí přehledových dat,“ dodala mluvčí s tím, že propojení jednotlivých schopností do jednoho systému zajistí organizacím řízení letového provozu ucelené řešení. Využití našeho nového softwaru je tak pro uživatele jednodušší a přehlednější, než když se k jednotlivým oblastem přistupuje odděleně,“ dodala Stejskalová Reichová. 
 
Podle mluvčí však zároveň nový program od vývojářů z Pardubic zachovává principy modulární architektury. „To umožňuje širokou škálovatelnost koncového řešení dle potřeb uživatele. Dále implementuje unikátní technické řešení zajištující vysokou dostupnost provozně kritických služeb,“ přidala další výhodu nového programu mluvčí společnosti. 
 
ERA je úspěšnou technologickou společnost, která navazuje na dědictví pardubické společnosti Tesla, která byla založena již v roce 1919. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

12:50 Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

Karel Havlíček se kroutil „jako špína nad kanálem“. Šéf Pirátů Ivan Bartoš se v nedělní Partii na CN…