Průlom: Buď lžu já, nebo pan Hašek. Chovanec přešel na stranu Sobotky

30.10.2013 11:43

AKTUALIZOVÁNO Za kolektivní dílo celého vedení označil plzeňský hejtman a volební manažer ČSSD Milan Chovanec neúspěch ČSSD v předčasných volbách. Učinil tak na tiskové konferenci ve středu dopoledne, kde vystoupil s předsedou strany Bohuslavem Sobotkou.

Průlom: Buď lžu já, nebo pan Hašek. Chovanec přešel na stranu Sobotky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Chovanec, hejtman Plzeňského kraje

Milan Chovanec se v sobotu zúčastnil schůzky u prezidenta Miloše Zemana v Lánech. V neděli pak hlasoval pro vyškrtnutí Bohuslava Sobotky z vyjednávacího týmu a podpořil rovněž výzvu, aby odešel z čela strany.

V úterý však na protest proti vnitrostranickým sporům sám na členství ve vyjednávacím týmu rezignoval a ve středu pak vystoupil na společné tiskové konferenci s předsedou Sobotkou. A velmi ostře zaútočil na své dosavadní souputníky. Ve vedení podle něj nemohou zůstat lidé, kteří lžou.

Myslel tím především Michala Haška, prvního místopředsedu a vůdce protisobotkovské rebelie. „Buď lžu já, nebo pan Hašek,“ uvedl. Myslel tím na sobotní schůzku v Lánech, kterou Hašek doposud nepřiznal.

Podle hejtmana musí ve stranickém sporu nastat katarze, která bude velmi rychlá.  

Sobotka zároveň informoval, že již zahájil samostatná vyjednávání o vládní koalici. Sešel se prý s předsedou lidovců Pavlem Bělobrádkem a ve stejném formátu se chce sejít i s předsedou hnutí ANO Andrejem Babišem.

Prohlášení:

Ke schůzce v Lánech dne 26. října 2013 uvádíme následující:

Praha, 30. října 2013 - Doposud jsme respektovali společnou dohodu všech účastníků, že o tomto standardním politickém setkání levicových politiků s levicovým prezidentem nad výsledkem voleb nebudeme veřejně hovořit. Vzhledem k tomu, že jeden z účastníků tuto dohodu nedodržel, schůzku potvrzujeme. Kategoricky odmítáme jakoukoli interpretaci této schůzky jako údajné přípravy tzv. puče v ČSSD.

Současně jsme připraveni učinit vše proto, aby byla ČSSD úspěšná v nadcházejících povolebních vyjednáváních a sestavila stabilní a silnou vládu. Naším cílem je, aby vyjednávání o vládě a následnou případnou dohodu jednotně podpořilo všech 50 poslanců poslaneckého klubu.

Michal Hašek, Zdeněk Škromach, Jeroným Tejc, Jiří Zimola

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…