Průzkum pro ČT: Země je kvůli Zemanovi stále rozpolcena

08.03.2014 17:15

Rozdělení české společnosti přetrvává i více než rok po prezidentských volbách. Vyplývá to z průzkumu agentury STEM/MARK, který dnes zveřejnila Česká televize na svých webových stránkách. I když těch, kteří politické kroky prezidenta Miloše Zemana hodnotí kladně, ubylo, tábory příznivců a odpůrců současné hlavy státu zůstávají stále poměrně vyrovnané.

Průzkum pro ČT: Země je kvůli Zemanovi stále rozpolcena
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman a hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil při besedě s občany v Prostějově

Když Miloš Zeman byl ve funkci prezidenta sto dní, spokojenost s jeho prezidentstvím vyjádřilo v průzkumu STEM/MARK 47% dotázaných, 49% procent z nich bylo nespokojeno. „Po roce od okamžiku, kdy Zeman ve Vladislavském sále složil prezidentský slib, se rozložení sil zásadněji nemění, podpora ochabla jen mírně – jeho působení kladně hodnotí 43 procent respondentů a záporně 55 procent,“ uvedl web ČT.

Ti, kteří pro Zemana v prezidentské volbě hlasovali, jsou s prezidentem spokojeni ze 76%. Ale ti, kteří volili protikandidáta Karla Schwarzenberga, jsou se Zemanem nespokojeni téměř z 90%.

Dělící linie vede i mezi voliči jednotlivých stran. Zatímco příznivci ČSSD, KSČM a Okamurova hnutí Úsvit jsou stále Zemanovi nakloněni, zcela opačně prezidenta vnímají voliči TOP 09, ODS a lidovců. Rozpolceni jsou v tomto ohledu voliči hnutí ANO. Kladně hodnotí Zemana  41%, negativně pak 59% z nich.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…