Průzkum vyšel blbě, topka nízko. Kalousek nebyl rád, tak to zkusil jinak

07.07.2021 22:20

Volby za dveřmi a s předvolebními průzkumy se roztrhl pytel. Nejnovější průzkum agentury STEM ukázal, že pokud by se volby konaly v červnu, hnutí ANO by drtivě zvítězilo a koalice Pirátů a Starostů ani koalice SPOLU by zřejmě nedosáhla na sněmovní většinu. Zástupci TOP09 se bouří, přidal se i Mirek Topolánek.

Průzkum vyšel blbě, topka nízko. Kalousek nebyl rád, tak to zkusil jinak
Foto: Screen: TV Barrandov
Popisek: Miroslav Kalousek v pořadu Hovory Kalousek Soukup.

Například exministr financí Miroslav Kalousek se při hodnocení výsledků agentury STEM inspiroval slavným Jiřím Babicou, známým z televizních kulinářských pořadů. Ten se ovšem více než svým uměním v kuchyni proslavil spíše svými vtipnými hláškami. Nejeden z nás si vzpomene například na slova „když nemáte kečup, přidejte tam hořčici“ nebo „když nemáte houby, dejte tam žampiony, když nemáte ani žampiony, nedávejte tam nic“. Bývalý šéf TOP 09 to vzal v tomto duchu po svém. „Je důležité přidat argumenty. A když nemáte argumenty, vražte tam agenturu STEM,“ napsal na Twitteru a sdílel výsledky agentury STEM, které poukazovaly, že by ANO vyhrálo s 26,7 procenta před Piráty a STAN s 24,1 procenta a koalicí SPOLU. Podle STEM by ve Sněmovně byly i SPD, ČSSD, KSČM a Přísaha.

 

 

Psali jsme:  Frrr! Babiš nahoru. Piráti a Fiala spolu? Ani smykem. Velký úder

 

Ke komentářům k výsledkům výzkumu agentury STEM se přidal také expremiér vlády a bývalý předseda ODS Miroslav Topolánek. Podle něj výzkum není založený na reálných datech. Jeho názor pak vyjádřil takto: „Rád bych vás seznámil s fundovanou analýzou tohoto průzkumu STEM, divize Chodov. Ale Twitter mi umožňuje omezený počet znaků, takže alespoň abstrakt: prdlačky,“ napsal na svém profilu s tím, že „divizí Chodov“ naráží na Andreje Babiše, neboť městská část Prahy 4 Chodov je sídlem Agrofertu a hnutí ANO. Sociální síť Twitter také rovněž umožňuje jen omezený počet znaků, kteří jeho uživatelé mohou ve svém příspěvku použít.

 

 

Z výsledků výzkumu agentury STEM vyplývá, že ANO zastavilo propad z minulých měsíců a dostalo by se před koalici Pirátů se Starosty, která ztratila část podpory. Třetí by s jistým odstupem skončila konzervativní koalice SPOLU. Protestní hlasy se koncentrují v podpoře SPD.

Člen TOP týmu Nicolas Andrejič si s agenturou STEM nebral servítky. Andrejič je rovněž podporovatelem koalice SPOLU, což je z jeho příspěvku více než patrné. „STEM je ludra, která strašně podhodnocuje všechny strany koalice SPOLU,“ napsal rozníceně na Twitteru.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…