První číslo Babišova časopisu jde na dračku, je k němu sušenka

08.03.2012 13:33

V západních Čechách vyšlo první číslo týdeníku 5+2 dny, za kterým stojí Andrej Babiš. Prozatím je časopis zadarmo a jen v Plzeňském a Karlovarském kraji se jeho náklad pohybuje kolem 100 tisíc výtisků.

První číslo Babišova časopisu jde na dračku, je k němu sušenka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Zatím jen ve dvou krajích vyšel nový týdeník miliardáře Andreje Babiše 5+2 dny. V Plzeňském a Karlovarském kraji má náklad přibližně 100.000 výtisků, a až se rozšíří do celé republiky, počítá se s ještě větším. Například magazín Reflex měl v roce 2011 týdenní prodaný náklad „pouhých“ 64.008 výtisků.

Týdeník se rozdával na různých místech krajů, někteří lidé ho našli i v poštovních schránkách. "Bere si to každý, od důchodců po mladé. Je to také tím, že k tomu dáváme 'pišingr' (závin z Babišových pekáren Penam)," uvedl kolportér v Plzni.

Babišův časopis je zatím zdarma a má 32 stran. Vycházet bude každý čtvrtek. Je tvořen hlavně zpravodajskou částí, televizním programem, kulturními pozvánkami a inzercí. V té nabízí své zboží také podniky z Babišovy skupiny Agrofert, například Vodňanské kuře nebo Kostelecké uzeniny.

"Redakce se také budou věnovat neduhům naší společnosti nebo informacím ze sociální oblasti. Najdete v něm i rady, jak ušetřit nebo jíst zdravě. Chtěli bychom vám pomáhat. Svěřte se nám třeba s nesprávným postupem lékaře nebo arogantním přístupem úředníka," píše v úvodníku ředitelka redakcí Alena Nová.

Prvních šest stran časopisu je podle ní úzce lokálních a v případě jeho rozšiřování budou posilovat. V každém okrese je tříčlenný tým včetně pracovníka specializovaného na inzerci. Pouze redakce v Plzni je posílená, protože se v ní sestavují krajské a republikové stránky. "Celkem máme nyní v Plzeňském a Karlovarském kraji kolem 40 lidí," uvedla Nová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…