První náměstek ministryně spravedlnosti Volák odchází. Nebaví ho politické tahanice

25.01.2014 18:00

První náměstek ministryně spravedlnosti Daniel Volák odejde na konci ledna ze své funkce. Podařilo se mu zlepšit české vězeňství pomocí novely zákona o Vězeňské službě a zákona o výkonu vazby a trestu. Odchází prý s pocitem, že splnil stanovený cíl. Oznámil to na webu Ministerstva spravedlnosti.

První náměstek ministryně spravedlnosti Volák odchází. Nebaví ho politické tahanice
Foto: Archiv DV
Popisek: Daniel Volák, první náměstek ministra spravedlnosti

Volák se rozhodl odejít i kvůli politickým tahanicím o pozice náměstků. „Posledním impulsem, který mě utvrdil v rozhodnutí odejít, jsou nedůstojné tahanice o pozice náměstků, které už několik dní v médiích předvádějí představitelé nastupující vlády. Nemám nejmenší chuť čekat, zda se i tato pozice nestane místem politického kolíkování území na jednotlivých resortech,“ uvedl ke své rezignaci.

Pomohli jsme zavést občanský zákoník do soudní praxe

Dodal, že jeho sekce udělala maximum pro zavedení nového občanského zákoníku do soudní praxe. „Ministerstvo spravedlnosti mimo jiné zorganizovalo sérii seminářů přímo na jednotlivých soudech, na kterých jsem měl možnost přednášet a které nám poskytovaly také cennou zpětnou vazbu od těch, kteří budou s novým občanským zákoníkem dnes a denně pracovat,“ prohlásil Volák.

Podle Voláka se podařilo personálně stabilizovat justici. Došlo ke jmenování nových soudců i státní zástupců, notářů, exekutorů a soudních znalců.

Volák také připomněl agendu milostí. Budou ji mít na starost zkušení lidé, kteří posuzovali milosti už za dob Václava Havla.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…