První protiimigrační dekret Trumpovi zablokoval soud. Už má ale připraven k podpisu nový. Vylepšený

06.03.2017 16:58

Americký prezident Donald Trump dnes podle všeho podepíše nový protipřistěhovalecký dekret, jenž zakáže na 90 dní vstup do USA občanům šesti zemí – Íránu, Jemenu, Súdánu, Sýrie, Libye a Somálska. Výjimku budou mít držitelé zelených karet. Informuje o tom BBC.

První protiimigrační dekret Trumpovi zablokoval soud. Už má ale připraven k podpisu nový. Vylepšený
Foto: Facebook D. Trump
Popisek: Donald Trump

Trump se tak chystá nahradit lednový protiimigrační dekret, jehož platnost zablokovaly soudy. V novém dekretu chybí na seznamu států, jichž se zákaz vstupu bude týkat, Irák. Jak uvádějí americká média, důvodem vyškrtnutí státu je jeho klíčová role v boji proti Islámskému státu. 

„Takové rozhodnutí je krokem správným směrem, upevňuje strategické spojenectví mezi Bagdádem a Washingtonem v řadě oblastí a také ve válce proti terorismu,“ uvedlo v této situaci irácké ministerstvo zahraničí. 

  • Původní text ZDE

Dřívější dekret také zakazoval vstup všem občanům daných států, nyní se to má týkat jen těch, kteří nemají zelené karty. Vstup do USA bude také umožněn všem držitelům amerických víz. Změna se prý bude týkat i syrských uprchlíků, na jejichž přijímání původní dekret uvalil časově neomezené embargo. Nyní by americké úřady měly k syrským běžencům přistupovat jako ke všem ostatním uprchlíkům, na které se bude vztahovat 120denní pozastavení azylových a uprchlických programů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…