První vojáci konvoje USA dnes přijedou do Česka

09.09.2015 6:03

Do Česka dnes dopoledne přijedou první vojáci z amerického vojenského konvoje, který zamíří na cvičení do Maďarska. Přípravný tým tvořený asi 20 vozidly bude mít za úkol trasu vyzkoušet, hlavní část konvoje s několika sty vojáky pak přes Česko přejede 13. a 14. září. S vojáky se dnes v kasárnách v Praze na Ruzyni přivítá premiér Bohuslav Sobotka a generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.

První vojáci konvoje USA dnes přijedou do Česka
Foto: Hans Štembera
Popisek: V areálu kasáren 17. listopadu si mohli lidé prohlédnout americkou vojenskou techniku zblízka. I přes nepříznivé počasí byl zájem velký

Trasa konvoje povede přes Rozvadov, Ostrov u Stříbra, Prahu, Bernartice, Brno a Vyškov, kde vojáci přenocují. Druhý den pak přes Brno zamíří do Lanžhotu na slovenských hranicích.

Američtí vojáci během týdne projedou Českem třikrát. První, předsunutou část konvoje bude tvořit přes 20 vozidel a asi 60 vojáků. Část z nich se v pátek a sobotu přes Česko opět vrátí do Německa. V neděli pak na cestu vyrazí hlavní část amerických sil. Mělo by je tvořit do 550 vojáků a asi 150 vozidel, včetně obrněnců Stryker. Po českých dálnicích a rychlostních silnicích pojedou rozděleni do šesti částí, aby neblokovaly dopravu.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…