Prymula načapán. Je tohle v pořádku?

11.09.2020 6:03

Epidemiolog Roman Prymula vzbudil velkou pozornost tím, že má od června živnost na výrobu zdravotnických potřeb a materiálů. Kritici hovoří o střetu zájmů a narušení jeho důvěryhodnosti. Prymula se brání, že roušky ani dezinfekci nevyrábí, píší Novinky.

Prymula načapán. Je tohle v pořádku?
Foto: Screen Partie TV Prima
Popisek: Roman Prymula v Partii TV Prima

Anketa

Zeman a Babiš by měli zemřít, řekl Pavel Novotný. Je to na trestní stíhání?

89%
11%
hlasovalo: 37212 lidí
„Já jsem si ty živnosti založil po odchodu z ministerstva, kdy jsem chtěl odejít do privátní sféry. Žádný zdravotnický materiál nevyrábím. Nevyrábím nic. Mám to proto, abych mohl třeba přednášet,“ sdělil současný vládní zmocněnec pro vědu a výzkum TN.cz.

Bývalý šéf TOP 09 a současný předseda pražského zastupitelského klubu Prahy Jiří Pospíšil spatřuje problém v tom, že Prymula do soukromého sektoru nezamířil, a k naplnění cílů oprávnění tak nedošlo. „Pokud pan Prymula opravdu vyrábí zdravotnické prostředky a do toho ještě obchoduje se státem, tak to podle mého názoru je střet zájmů,“ uvedl Pospíšil.

Podle předsedy opozičních Pirátů Ivana Bartoše by si Prymula měl rozmyslet, jestli je podnikatelem ve zdravotnictví, nebo vládním zmocněncem: „Obojí dohromady je střet zájmů,“ konstatoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…