Půjde Hašek k Zemanovi dřív než Sobotka? Server spekuluje

14.06.2013 10:12

Prezident Miloš Zeman má nabitý páteční program. Kvůli obří policejní razii na Úřadu vlády má na dnešek naplánovány schůzky se všemi zainteresovanými aktéry. Mohlo by se prý také ukázat, kdo z čelních představitelů ČSSD má u hlavy státu přednost.

Půjde Hašek k Zemanovi dřív než Sobotka? Server spekuluje
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Michal Hašek s Bohuslavem Sobotkou

Kromě premiéra Petra Nečase (ODS) k sobě hlava státu pozvala také předsedu největší opoziční strany ČSSD Bohuslava Sobotku, prvního místopředsedu a hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška a policejního prezidenta Martina Červíčka. Sejít by se měl také s ministrem spravedlnosti Pavlem Blažkem a nejvyšším státním zástupcem Pavlem Zemanem.

Z dostupných informací prý vyplývá, že si Zeman lídra opoziční ČSSD Bohuslava Sobotku pozval na Hrad na 14:30 hodin. Podle serveru iDnes.cz je zajímavé, že Sobotka ve čtvrtek říkal, že schůzka s prezidentem republiky je naplánovaná na druhou hodinu odpolední, ale totéž řekl i první místopředseda Hašek.

Kdo má navrch?

Pokud se tyto informace potvrdí, bude mít Hašek u Zemana opět přednost před Sobotkou. Podle serveru by mohlo v takovém případě jít o náznak, kdo je pánem situace a koho může prezident po případné demisi premiéra Nečase pověřit sestavením nové vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…