Putin naslouchá a je srdečný, říká německý farmář podnikající v Rusku. A dodává...

12.12.2014 19:08

Stefan Dürr je německý velkostatkář, který dnes podniká v Rusku, dostal ruský pas a prezident Ruské federace Vladimir Putin se s ním prý radí o dopadech západních sankcí na svou zemi. Původně německý farmář se prý dnes cítí jako malé dítě, jehož rodiče - EU a Rusko - se rozvádí. Jeho příběh přinesl komentátor Ondřej Höppner na webu Petra Hájka Protiproud. Vycházel přitom z německých médií.

Putin naslouchá a je srdečný, říká německý farmář podnikající v Rusku. A dodává...
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin

„Nynější politická situace je samozřejmě stresující i pro mě. Sám za sebe mohu říci, že je pro mě lepší starat se o krávy, než se plést do rozdělování světa. Žel bohu však musím,“ říká Stefan Dürr v rozhovoru pro německou televizi ZDF. Pan Dürr je původem zemědělec z německého Odenwaldu a dnes vydělává především na tom, že z Ruska do EU vyváží potraviny a z EU do Ruska zemědělské stroje.

Putin zvládá sankce se stoprocentní sebejistotou

„V rozhovoru také říká, že skutečný Putin není takový, jak ho vykreslují média v Německu. Je srdečný, otevřený, trpělivě naslouchá a vůbec to není diktátorský typ. A už vůbec se nechystá k žádné agresi," říká. Německo prý vnímá jako mocnost, se kterou chce udržet přátelské vztahy. Zároveň zdůrazňuje, že anexe Krymu nebyla žádnou agresí, protože o připojení k Rusku rozhodli tamní obyvatelé sami v referendu. Západ to ale neunesl a vyhlásil sankce. „Problém je v tom, že sankce nezabírají, proto zkoušejí přidávat další a další. Putinova vláda pak se stoprocentní sebejistotou odpovídá protisankcemi," pokračuje německý statkář.

Celý článek ZDE.

Západní sankce vedou podle jeho názoru jen k tomu, že trhy nově zaplní výrobci z Jižní Ameriky a Evropané se po skončení sankcí nebudou mít kam vracet. Ruští podnikatelé se zase z Evropy přeorientují na Čínu.

Jestliže vše odstartovalo ukrajinskou krizí, je třeba ji co nejdříve ukončit, je to prý v zájmu EU. A co by ji ukončilo? Podle farmáře dohoda na federalizaci Ukrajiny. Západ sice něco takového odmítá, ale i ten bude muset ustoupit, jinak bude pokračovat válka, která dopadá především na obyčejné lidi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala to musí říct první... Úniky z tajných služeb vybraným novinářkám? „Kauza“ Bystroň. Generál varuje

8:20 Fiala to musí říct první... Úniky z tajných služeb vybraným novinářkám? „Kauza“ Bystroň. Generál varuje

Není dobré, pokud tajné služby používají média k „únikům“ ze svých dokumentů, varuje generál a bezpe…