Putin ohromil německého novináře. Ten se ptal na další postup Ruska

15.02.2022 18:43

Americké tajné služby uvádějí, že Rusko započne invazi na Ukrajinu ve středu ve tři hodiny ráno. Prezident Vladimir Putin se na dotazy novinářů týkající se dalšího postupu jen potutelně usmívá. Upozornil, že jeho plán není závislý pouze na něm, kritizoval přístup Spojených států, informují Novinky.

Putin ohromil německého novináře. Ten se ptal na další postup Ruska
Foto: Repro Kremlin.ru
Popisek: Prezident Ruské federace, Vladimir Putin

Putin odpovídal v úterý na dotazy zástupců tisku na tiskové konferenci po jednání s německým kancléřem Olafem Scholzem. Na otázku německého novináře, jak bude nyní Rusko postupovat, reagoval s potutelným úsměvem: „Pokud jde o to, jak bude Rusko konat dále... podle plánu,“ uvedl prezident.

Původní zdroj ZDE.

Dodal, že plán je vycházet z reálné situace na jednotlivých místech. Ale nikdo nemůže odpovědět na to, jak se bude ta reálná situace vyvíjet. „Nikdo, není to závislé jenom na nás,“ upozornil.

Rusko v tomto konfliktu nemá prý být vnímáno jako původce sporu. „Rusko nemůže zavírat oči nad přístupem NATO. Pravidla neříkají, že musí přijmout nové členy,“ řekl Putin s tím, že jsme vždy byli svědky války v Evropě, kterou rozpoutal blok NATO proti Jugoslávii s bombovými a raketovými údery na hlavní město jedné z evropských zemí, totiž Bělehrad. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …