Putin prý chystal předčasné volby, když vyhraje Hillary. V Rusku přituhuje

17.11.2016 7:23

Po vítězství Donalda Trumpa v amerických prezidentských volbách upustil Kreml od myšlenky konání předčasných prezidentských voleb. Informuje o tom server Tapolitika.cz, který se zaměřuje na překlady z ruských opozičních zdrojů.

Putin prý chystal předčasné volby, když vyhraje Hillary. V Rusku přituhuje
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Před Rudým náměstím v Moskvě

V Kremlu byl projednáván plán uspořádat prezidenské volby v Rusku nikoliv v březnu 2018, tedy v době, kdy Vladimiru Putinovi oficiálně vyprší prezidentský mandát, ale již o rok dříve – na jaře roku 2017. Tuto informaci TV Dožď potvrdily dva zdroje blízké Putinově administrativě.

Od tohoto nápadu však bylo podle těchto zdrojů upuštěno 8. listopadu vzhledem k tomu, že v prezidentských volbách konaných v USA zvítězil Donald Trump.

Ze slov informátorů TV Dožď vyplývá, že scénář předčasných voleb by byl aktuální v případě výhry Hillary Clintonové, která ostře kritizovala politiku ruské vlády a mohla by se pokusit ovlivnit situaci v Rusku před volbami.

Celý text je ZDE

Server Tapolitika.cz také přináší překlad článku ruské federální informačně-analytické agentury Rosbalt o nárůstu sociálního napětí ve společnosti.

Za tři měsíce se počet pracovních konfliktů v Rusku zdvojnásobil. Taková data uvádí Centrum ekonomických a politických reforem (CEPR) ve své nové zprávě o sociálně-ekonomické situaci v Rusku.

Jak zjistili experti z CEPRu, bylo za třetí čtvrtletí zaznamenáno 544 konfliktních případů spojených s pracovními vztahy v 78 regionech. To je téměř dvakrát více než ve druhém čtvrtletí, kdy bylo zaznamenáno 263 případů.

Mezi pracovní konflikty podle definice CEPRu patří mítinky, demonstrace, stávky z důvodů zhoršení pracovních podmínek, rozpuštění podniků, výpovědí a zadržování mzdy.

Nejvíce pracovních konfliktů vzniká v důsledku zadržování mzdy. Pracovních konfliktů ve vlastním slova smyslu bylo za třetí čtvrtletí zaznamenáno 69. Podle údajů Rosstatu celkové dluhy na mzdách k 1. září dosahovaly 3,531 miliardy rublů.

Celý text je ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…