ŘSD staví na dálnici D0 u Ořechu novou protihlukovou stěnu

23.06.2021 10:50 | Komerční článek

ŘSD pokračuje ve výstavbě dalších protihlukových stěn podél dálnic ve Středočeském kraji v místech, kde je třeba snížit hladinu zvuku emitovanou provozem. Aktuálně se buduje nová protihluková stěna na dálnici D0 podél obce Ořech ve směru k dálnici D1. Zhotovitelem je společnost Doprastav a.s., který se zavázal stěnu zhotovit za 21,63 milionů korun. Hotovo by mělo být za 52 dnů.

ŘSD staví na dálnici D0 u Ořechu novou protihlukovou stěnu
Foto: ŘSD
Popisek: Protihluková stěna

Hlavní stavební činnost byla zahájena ve čtvrtek 10.6., nicméně již před tímto datem probíhaly přípravné práce jako je například kácení a odklízení dřevin či skrývka drnu.
 

Anketa

Považujete policejní zákrok vůči mrtvému teplickému Romovi za chybný?

hlasovalo: 23925 lidí
Protihluková stěna bude sloužit pro ochranu obytné zástavby obce Ořech před nepříznivými vlivy hluku ze silničního provozu na dálnici D0. Její umístění, rozměry a vlastnosti vycházejí z výsledků hlukové studie.
 
Stěna v celkové délce 467 metrů je rozdělena na 3 vzájemně navazující úseky. Důvodem pro toto řešení je plánované rozšíření tohoto úseku vnějšího pražského okruhu na 3+3 jízdní pruhy. Její mobilní část bude dlouhá 204 metrů a její výška bude 3 metry nad hranu zářezu, respektive 4 metry nad zpevnění krajnice. 
 
Jelikož aktuálně probíhá hlavní stavební činnost, je v místě prací dopravní omezení spočívající v uzavření krajnice a části pravého jízdního pruhu s vedením provozu ve 2 provizorních jízdních pruzích. Současně je také uzavřen sjezd na Ořech. Toto omezení je plánováno nejdéle do konce července tohoto roku.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…