Rada Středočeského kraje dala zelenou záměru vybudovat cyklostezku mezi Kladnem a Prahou

18.12.2021 9:17

Středočeští radní schválili projektový záměr na akci „Kladenská drážní cesta“. Cílem je vybudovat bezpečnou stezku na trase Praha – Kladno a spojit tak hlavní město s největším městem Středočeského kraje. Předpokládá se, že by se mělo začít stavět v roce 2024.

Rada Středočeského kraje dala zelenou záměru vybudovat cyklostezku mezi Kladnem a Prahou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Středočeská vláda podepsala koaliční smlouvu. Kvůli epidemii koronaviru k podpisu došlo pod širým nebem

Nová stezka pomůže rozvinout rekreační potenciál území podél železniční trati a zajistí chybějící vazby v území. Současně by tam měla zlepšit dostupnost obcí k zastávkám na železniční trati. Předpokládané náklady na přípravu a realizaci projektu dosahují výše 467 milionů korun.
 

Anketa

Bude válka mezi Ruskem a Ukrajinou?

20%
77%
hlasovalo: 17529 lidí
Cesta bude umístěna v blízkosti železniční tratě Praha – Kladno a využije těch úseků traťového tělesa, které budou po modernizaci trati opuštěny. 
 
„Akce Kladenská drážní cesta má vyhotovenou technickou prověřovací studii z roku 2020, jejímž objednatelem bylo Statutární město Kladno. Z této studie také vychází odhad nákladů akce. Skutečné náklady však budou známy až po skončení výběrového řízení na zhotovitele. Projekt bychom rádi připravovali v úzké spolupráci s dotčenými městy a obcemi na trase a také Správou železnic“ vysvětluje radní pro oblast veřejné dopravy a kolega hejtmanky Peckové z hnutí STAN Petr Borecký.
 
Fyzická realizace stavby se předpokládá v letech 2024-2026 a bude úzce navázána na modernizaci železniční trati Praha – Kladno.
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

14:47 Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

Studentská pečeť za 104,90? Je to pravda. Tolik už stojí čokoláda, která ještě loni byla pod stovku.…