Radek John: Nejsem zloděj!

26.02.2014 12:29

Radek John povede kandidátku Věcí veřejných pro volby do Evropského parlamentu a na serveru ParlamentníListy.cz reagoval na tvrzení předsedkyně České Suverenity Jany Volfové, a to, že jim krade politická témata. Podle Johna je jeho kritička zcela „mimo mísu“.

Radek John: Nejsem zloděj!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John

„Zase už Radek John krade naše témata, která neznal v době, kdy byl ministrem vnitra. Je to fakt nechutný zloděj,“  sdělila na svém facebookovém profilu předsedkyně České Suverenity Jana Volfová.

Radek John povede kandidátku Věcí veřejných pro volby do Evropského parlamentu a na slova Volfové pochopitelně zareagoval. Jeho vyjádření najdete na serveru ParlamentníListy.cz. Nazval jej „Nejsem zloděj, Jano Volfová! Vypadla jste z mísy“ a snáší řadu argumentů.

„Nehodlám se nechat špinit, a proto milá paní Volfová, než začnete tvrdit nesmysly, měla byste si ověřit fakta,“ píše John.

„Naše témata jsou stále stejná dokonce déle než sedm let. Do eurovoleb v roce 2009 kandidovala Kateřina Klasnová s heslem: O tom jestli přijmout nebo nepřijmout euro mají rozhodovat odborníci, ekonomové, nikoliv politici,“ zdůrazňuje John.

Celý text Radka Johna ZDE.

Kandidát do Evropského parlamentu se pouští do malého exkursu do minulosti. „Při dojednávání koalice po parlamentních volbách v roce 2010 jsme prosazovali odložení termínu přijetí eura na neurčito, což se také podařilo. Nečasova vláda žádné přijetí eura vzhledem k ekonomické situaci, v jaké se Česká republika nacházela, neprosazovala,“ připomněl.

Takže říkali jsme, říkáme a děláme stále totéž

„Nevím, že jste někde demonstrovali proti tomu, aby Česká republika poskytovala záruky za řecké dluhy, ale Věci veřejné byly v souladu se svým programem, který jsme za celá léta nezměnily, proti poskytování záruk za řecké dluhy i bez Vaší neviditelné demonstrace,“ napsal John a reagoval tak na další slova Volfové, a to: „A proč tohle, krucinál, neříkal a nedělal v době, kdy byl ministrem? Teď se snaží ukrást naše témata, která my říkáme již 7 let a když jsme v době, když byl ministrem, demonstrovali proti tomu, abychom neposkytovali záruky za řecké dluhy, tak zvedal nadšeně ruku pro,“ tvrdila totiž Volfová.

Profil Jany Volfové ZDE:

Mgr. Jana Volfová

  • ČSSD
  • předsedkyně strany Česká Suverenita, učitelka
  • mimo zastupitelskou funkci

Radek John však na sobě nepravdivé výroky nechce nechat a připomíná další skutečnosti. „Když sněmovna hlasovala o přijetí Evropského stabilizačního mechanismu, který znamená, že v okamžiku, kdy Česká republika přijme euro, bude povinna poskytnout až 310 miliard na řecké dluhy a další dluhy států eurozóny, Věci veřejné, jako jediná parlamentní strana, byly proti. Pro byla ODS, TOP 09, ČSSD. Komunisté alibisticky odešli ze sněmovny,“ rekapituluje.

„Takže říkali jsme, říkáme a děláme stále totéž jako v době, kdy jsem byl ministrem a nezvedal jsem nadšeně ruku pro, ale proti. A Vy jste se svou kritikou zcela `mimo mísu`. Zřejmě nikoliv poprvé a jistě také ne naposled,“ uzavřel John svou odpověď Janě Volfové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…