Radek John dorazil do Ostravy. A hned ukázal, proč nechtít euro

04.04.2014 10:44

Ve čtvrtek se před zaplněnými sály v Ostravě a Frýdku-Místku uskutečnila další dvě setkání občanů a představitelů Věcí veřejných v rámci turné Bony a klid II. Velký zájem mezi hosty vzbudila kandidatura čestného předsedy VV Radka Johna do Evropského parlamentu.

Radek John dorazil do Ostravy. A hned ukázal, proč nechtít euro
Foto: VV
Popisek: Radek John na debatě v Ostravě

Debaty moderované hercem Romanem Skamene se zúčastnil například režisér Vít Olmer, poslankyně VV za Moravskoslezský kraj Olga Havlová nebo komunální politik strany z Ostravy - Vítkovic Aleš Dobrozemský.

„Při přechodu na euro bychom museli poslat do Bruselu hned 350 miliard, nehledě na to, že by naše exportní ekonomika utrpěla znemožněním devalvace české koruny,“ vysvětloval rizika přítomným John. Tím by tuzemské podniky ztratily podle lídra VV konkurenceschopnost na evropském trhu.

K zásahu do české koruny se v posledních týdnech postavilo zády hned několik stran, ať už opoziční ODS či Česká Suverenita. Aktuální šance Radka Johna pro vstup do Evropského parlamentu se pohybují kolem tří procent.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…