Radek John ukázal na sponzora ODS. Je to prý „král hazardu"

13.04.2014 16:24

Server Novinky.cz informoval, že ve výroční finanční zprávě ODS figuruje jméno „krále hazardu“ Ivo Valenty, který přispěl straně sto tisíci korunami. Bývalý předseda Věcí veřejných ve svém komentáři hodnotí tuto skutečnost jako velmi pozoruhodnou.

Radek John ukázal na sponzora ODS. Je to prý „král hazardu"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čestný předseda VV Radek John

John podotýká, že podle primáře mužského oddělení závislostí Psychiatrické léčebny Bohnice Karla Nešpora stojí českou společnost škody napáchané hazardem 26,5 miliardy ročně, což je podstatně více, než kolik činí daňový odvod z hazardních her.

„Jak působí tato informace neuvěřitelně v kontrastu s Valentovým skromným darem občanským demokratům. Jako by jim nestačila štědrá dvaadvacetiletá kadeřnice s milionem, který teď musí ostudně vracet,“ vzkazuje bývalý ministr vnitra ODS.

Zatím bylo prý pouze veřejně známo to, že hazardní lobby šel na ruku místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek, který na postu ministra financí oddaloval odnímání licencí pro videoloterijní terminály (VLT) v místech, kde už města a obce zakázaly hazard. „Skutečnost, že mu zdravě sekundovala ODS, která za to navíc slízla odměnu od majitele Synotu, pro mě není žádným překvapením,“ dodává John.

Celý komentář Radka Johna ZDE

Přestože Věci veřejné byly s TOP 09 a ODS v koalici, John připomíná, že se jim podařilo prosadit vyšší zdanění hazardu a také zakázat přispívání hazardním společnostem na dobročinné účely, jelikož si prý tyto firmy přihrávaly malé domů svým naoko vytvořeným nadacím.

Dar ODS od pana Valenty je dle jeho slov zajímavý i z dalšího úhlu pohledu. „Ve sněmovně teď leží návrh zákona, který omezuje limity výher na VLT a ruší povolení pro ty VLT, jež jsou v rozporu s vyhláškou obce, a to do dvou měsíců. Zákon podepsali zatím, s výjimkou komunistů, poslanci napříč spektrem, jen za ODS vůbec nikdo,“ uzavírá John.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…