Radikální boss pražských taxikářů: Podpálit Hrad i parlament

06.04.2012 11:29

Nečasův kabinet by měl vyřešit současnou vládní krizi a i přes veškeré maléry, trapasy a průšvihy by měl dokončit reformy a vydržet až do řádných voleb. V anketě Hospodářských novin to říká většina oslovených podnikatelů.

Radikální boss pražských taxikářů: Podpálit Hrad i parlament
Foto: Hans Štembera
Popisek: Za tisíc korun si toho v příštím roce budeme moct koupit možná zase míň

Majitel Student Agency Radim Jančura prohlásil, že stačí, když vládu opustí ministr práce Drábek a ministr dopravy Dobeš. Drábek by měl podle jeho slov odejít kvůli za korupci, Pavel Dobeš za nezákonné nákládání s veřejnými prostředky.

Radikální názor zastává Jiří Kvasnička, majitel AAA Radiotaxi. "Tahle situace nemá řešení, poprvé po dvaceti letech nepůjdu k volbám, protože není koho volit. Všichni jsou beztrestní a dělají si, co chtějí, nefunguje tu policie, soudy, ani tajné služby. Je tu ten největší morální úpadek, co Česko zažilo. Magistrát defenestrovat, Pražský hrad podpálit, stejně jako parlament," řekl Hospodářským novinám podnikatel, který ovládá podstatnou část pražského trhu taxislužeb.

Vlastník společnosti Linet Zbyněk Frolík je rovněž pro setrvání vlády. "Hlavně ať dokončí reformy," říká v anketě.

Zdeněk Havelka, generální ředitel realitní skupiny CPI Group, by "preferoval, aby vláda setrvala." Ovšem pouze za předpokladu, že bude "akceschopná a udělá reformy". Zatím podle jeho názoru stát nefunguje jako celek. "Podnikatelům vadí slabá vymahatelnost práva, nebo to, že si stát nedokáže prosadit vybudování infrastruktury jako jsou silnice a železnice tam, kde je to důležité a potřebné. Stát a státní správa nefungují dobře, a to je problém. Pokud jde o možnou změnu vlády, žijeme v demokratické společnosti a nelze očekávat zásadní změny. Podnikatelé zažili i sociálně-demokratické vlády a nebyla to žádná katastrofa," dodal podnikatel.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bob

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …