Radní ČT Kašparů rezignoval. Zdravotní důvody

24.03.2021 7:48

Jaroslav Maxmilián Kašparů rezignoval na post člena Rady ČT. Vysvětlil, co ho k odchodu z Rady vedlo. Odchází v době, kdy se zdá, že by členové Rady mohli uvažovat o sesazení stávajícího generálního ředitele veřejnoprávní televize Petra Dvořáka.

Radní ČT Kašparů rezignoval. Zdravotní důvody
Foto: Wikipedie.cz, Marek Blahuš
Popisek: Prof. PaedDr. ThDr. MUDr. et MUDr. Jaroslav Maxmilián Kašparů, Ph.D., dr. h. c., řeckokatolický kněz, psychiatr, pedagog a spisovatel

Český řeckokatolický kněz, psychiatr, pedagog, premonstrátský terciář, člen Obce spisovatelů, autor duchovní literatury a esperantista, který působí v Pelhřimově jako soudní znalec v oboru psychiatrie, odchází z Rady ČT. Mandát člena Rady by mu skončil letos v květnu a Kašparů už do Rady znovu nekandidoval, ale k odchodu od dva a půl měsíce dříve ho prý přimělo selhávající zdraví. Kašparů to oznámil ČTK.

Kašparů je na tom podle svých vlastních slov tak špatně, že teď jen leží v posteli a prakticky nevychází z domu. „Nechci, aby se říkalo, že Kašparů bere plat a leží doma,“ zdůvodnil svoji rezignaci.

Kašparů odchází z Rady v době, kdy se množí spekulace o možném pádu Petra Dvořáka. Jmenování a odvolání ředitele patří k pravomocím radních. Sám Dvořák v rozhovoru pro Respekt naznačil, že se pravděpodobně blíží jeho konec „Chystá se na mě kompromitující materiál,“ oznámil veřejnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…