Radní budou jednat o převodu nemocnic a novoročním ohňostroji

06.11.2012 6:23

Radní hlavního města budou dnes znovu jednat o záměru převést na Prahu čtyři zdravotnická zařízení a termínu konání novoročního ohňostroje. Oba materiály už byly v minulých týdnech na programu jednání, rada ale jejich schvalování odložila.

Radní budou jednat o převodu nemocnic a novoročním ohňostroji
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

Diskutovat budou také o prodeji akcií Českých aerolinií.

Převzetí nemocnic 2014

Praha chce získat Thomayerovu nemocnici, Nemocnici Na Bulovce, podolskou porodnici a psychiatrickou léčebnu v Bohnicích. Pokud by radní se záměrem dnes souhlasili, jednalo by se o první krok k budoucímu možnému převzetí nemocnic. Praha by měla nemocnice převzít v roce 2014. Musí to ale schválit Sněmovna.

V případě ohňostroje by měli radní rozhodnout, jestli se bude konat několik minut po půlnoci, nebo až na Nový rok v 18:00 tak, aby se mohly přijít podívat i rodiny s dětmi. Za světelnou show chce Praha zaplatit asi 990.000 korun bez DPH.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Všichni slavili hokej. Pak do toho přišla politika. A bylo zle

19:45 Všichni slavili hokej. Pak do toho přišla politika. A bylo zle

Česko zažívá hokejovou euforii. Po 14 letech si naši hokejisté zahrají na mistrovství světa o zlato.…