Radní vzkazuje redaktorce ČT: Jen opravdový ubožák tahá do charity politiku

30.06.2021 10:10 | Komentář

„Redaktorka propagandistické relace "České" televize 168 hodin Zuzana Černá poukázala na děsivou a šokující skutečnost, že Arcidiecézní charita používá při sbírce na pomoc obětem jihomoravského tornáda ruskou banku Sberbank CZ,“ uvedl ve svém komentáři pro ParlamentníListy.cz radní Českého rozhlasu Tomáš Kňourek. Zuzana Černá tím podle něj zareagovala na poděkování kardinála Dominika Duky, který v krátké zprávě ocenil Čechy za jejich solidaritu.

Radní vzkazuje redaktorce ČT: Jen opravdový ubožák tahá do charity politiku
Foto: Archiv TK
Popisek: Tomáš Kňourek, člen Rady Českého rozhlasu

Anketa

Je třeba zpřísňovat covidové restrikce? (Ptáme se od 30.6.2021)

28%
69%
hlasovalo: 6954 lidí
Zuzana Černá podotkla, že tato banka je ve vlastnictví ruského státu a také, že sehrála svou roli při úvěrování stavby maďarské jaderné elektrárny Paks. "Orbán se dohodl s Putinem, že stavět bude Rosatom," konstatovala.
 
„Jen opravdový ubožák tahá do charity politiku. Paní redaktorko, jděte se zeptat lidí, co přišli o všechno, zda je zajímá, z jakého účtu jim přitéká tolik potřebná pomoc. Jste normální? Předpokládám, že vy byste takové peníze hrdě odmítla a šla spát do lužního lesa. Je velmi pravděpodobné, že jste svoji nebetyčnou hloupostí přispěla k oslabení vůle pomáhat, za což vás nejen na jižní Moravě budou mít určitě moc rádi. Styďte se. Václav Klaus kdysi použil pro jedince vašeho typu dokonalý výraz: antilidi,“ uvádí Kňourek. 
 
Podle něj není žádný problém, že je tato banka ve vlastnictví ruského státu. Státních bank ve světě je a nikomu to nevadí. „Třeba Arcidiecézní charitě nabídla nejlepší podmínky. Nebo tento krok symbolizuje dobré vztahy mezi katolickou a pravoslavnou církví. Kdoví, ale to vás naprosto nezajímá. Mimochodem, v České republice Sberbank působí od roku 1993.“
 
 
„Vaším velkým objevem je i fakt, že banky úvěrují. Snažily se to potvory před celým světem po staletí tajit, ale vy jste je odhalila. Některá z renomovaných novinářských cen vás jistě nemine. Jen pro vaši informaci, banky úvěrují nejen bohulibé projekty typu jaderných elektráren. Ale také třeba války, další nejrůznější zvěrstva, krvavé převraty či diktátorské režimy. Zkuste o tom něco natočit,“ rýpnul si Tomáš Kňourek.
 
Ten se také přiznal, že již řadu let má dojem, že veřejnoprávním posláním je nenávist a s ní spojený fanatismus. „Státní Československá televize před sametovým převratem jménem socialismu špinila vše, co pocházelo od definovaného společného nepřítele - Západu. Ta dnešní, sloužící nastupujícím novým totalitním ideologiím, jen otočila azimut,“ uzavírá radní Českého rozhlasu.  
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…