Radnice Prahy 10 dostala od ÚOHS pokutu 100.000 korun

14.03.2017 11:14

Radnice Prahy 10 dostala od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) pokutu 100.000 korun za smlouvu se společností Klang. Její součástí byly stavební práce přesahující 30 milionů korun na opravy bývalého kina Vzlet ve Vršovicích uzavřené bez výběrového řízení, vyplývá z rozhodnutí na webu ÚOHS. Případ bude ještě pokračovat, městská část podala žalobu ke Krajskému soudu v Brně.

Radnice Prahy 10 dostala od ÚOHS pokutu 100.000 korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Městská část Prahy se hájila tím, že do projektu vložila peníze, když nájemce kina Klang dával najevo, že rekonstrukci nedokončí a ani ji dokončit nelze. ÚOHS v rozhodnutí uvedl, že městská část skutečně nemohla platit za stavební práce nikomu jinému, než firmě Klang, která měla kino pronajaté. Ten problém si ale Praha 10 způsobila sama, když uzavřela s firmou Klang sérii zavazujících smluv.

Pokuta je za úplné vyloučení hospodářské soutěže a podle předsedy ÚOHS Petra Rafaje je prý ještě nízká.

Bývalé kino prošlo rekonstrukcí, která mu opět dala jednotný styl art deco. Ve třech patrech naleznou zájemci Velký sál s kapacitou několika set míst. Vybaven je variabilním podiem a historickým křídovým plátnem z roku 1923, jediným svého druhu ve střední Evropě. Původní kino Vzlet bylo otevřeno v roce 1921. Objekt je od roku 2013 znovu ve správě radnice. Limitním faktorem jeho využití je prý dopravní obslužnost a náročnost na dodržování nočního klidu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…