Rakousko děsí Hitlerův dvojník

11.02.2017 17:35

Rakouské úřady řeší zvláštní situaci. V rodišti diktátora Adolfa Hitlera v Braunau am Inn viděli muže, který se nacistickému vůdci nápadně podobal, a to jak oblečením, tak vzhledem v obličeji. Podle místních médií pánovi nechyběl ani dobře známý účes a charakteristický knírek. Po „novém Hitlerovi“ se teď pátrá.

Rakousko děsí Hitlerův dvojník
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Adolf Hitler, Mein Kampf

Agentura Reuters s odvoláním na rakouský tisk informuje o tom, že úřady v Rakousku teď pátrají po muži, který se velmi podobá nacistickému vůdci Adolfu Hitlerovi. Ten na konci druhé světové války spáchal sebevraždu. Dodnes se však najdou stoupenci konspiračních teorií, kteří jsou přesvědčeni, že Hitler unikl a dožil svůj život někde v ústraní a v klidu. Zprávy o nenadálém zjevení „Hitlera“ v jeho rodišti podobné teorie ještě přiživují.

První informaci o znovuobjevení „Hitlera“ přinesl deník Oberoesterreichische Nachrichten. Jeden z občanů Braunau am Inn novinám prozradil, že Hitlerova dvojníka viděl víc než jednou. „Toho pána jsem viděl často a rád bych věděl, jestli to něco znamená,“ prozradil občan. Dvojník prý chodí po městě podobně oblečený, stejně učesaný a nechybí mu ani charakteristický knírek. Jen je mladší, asi tak třicetiletý.

Celou zprávu v angličtině naleznete zde

Naposledy byl „Hitler“ viděn ve zdejším knihkupectví, jak se prochází v sekci věnované druhé světové válce. Je třeba dodat, že propagace nacismu je v Rakousku trestná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…