Rampula bude zřejmě ve svém úřadu ještě měsíce

06.09.2011 7:57

Pražský vrchní státní zástupce Vlastimil Rampula zůstává i šest týdnů po svém odvolání ministrem Jiřím Pospíšilem v úřadu. A zřejmě ho ani v nejbližší době neopustí.

Rampula bude zřejmě ve svém úřadu ještě měsíce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Městský soud

Rampula proti ministrovu odvolání totiž podal rozklad a rozkladová komise se s jeho 77 stránkami námitek nestihla vypořádat v řádné lhůtě třiceti dnů. Náměstek ministra spravedlnosti a člen rozkladové komise Filip Melzer pro deník Právo přiznal, že jde o velice složitý případ a lhůta tak bude možná překročena opakovaně.

Sledujeme téma Rampula

Prodlevy se v Rampulově případě neobjevují poprvé. Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman navrhl ministrovi Pospíšilovi, aby Rampulu odvolal, už v březnu. V červnu ho ovšem ještě doplnil a ministr věc začal řešit až na konci července.

Celá věc se může ještě znatelně prodloužit, Rampula se totiž už nechal slyšet, že je připraven se proti svému odvolání bránit žalobou u správního soudu. Soud má v tomto případě možnost pozastavit platnost odvolání až do vlastního rozhodnutí. Rampula by tak ve funkci mohl zůstat ještě mnoho měsíců.

Čtěte:
Rampula hrozí soudem. Proti vyhazovu se odvolal na poslední chvíli
Chystají se na mě další diskreditace, tvrdí Rampula

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…