Rána Ferimu: Žádný rasismus. Rvačka opilců, udeřil žalobce

24.04.2019 8:44

Rasistický podtext útoku na poslance Dominika Feriho (TOP 09)? Nikoliv, odmítl to dozorující státní zástupce serveru iRozhlas.cz. A to i přesto, že jeden ze svědků napadení slyše útočníka, jak měl Ferimu říct, že negři nejsou lidi. K napadení zákonodárce došlo v neděli při koštu vína v Boršicích na Uherskohradišťsku.

Rána Ferimu: Žádný rasismus. Rvačka opilců, udeřil žalobce
Foto: Repro Twitter
Popisek: Dominik Feri po přitlačení na parapet

Dozorující státní zástupce Tomáš Pindur připisuje chování aktérů při rvačce alkoholu. Incident považuje za obyčejnou rvačku. „Tak nějak,“ nechal se slyšet Pindur. „Byl to košt vína, který začínal v devět hodin, a k události mělo dojít kolem pěti hodin, tak asi tak,“ poznamenal v rozhovoru pro iRozhlas.cz.

Anketa

Pocítili jste při nákupech v posledních měsících zdražení zemědělských a potravinářských produktů?

98%
2%
hlasovalo: 11414 lidí

Původní text ZDE

Rasistický podtext pak určitě v celém incidentu nevnímá. Feri sám rasistické nadávky neslyšel, odvolával se pouze na svědky na místě činu. „Proběhlo i něco o negrech,“ řekl k nadávkám Feriho kamarád Vít Neruda. U výslechu měl podle svých slov uvést, že padla nadávka „negři nejsou lidi“.

Podle Pindura se nyní prošetřují podrobnosti útoku. „Vyslýchají se všechny osoby, které se pohybovaly kolem. Uvidíme. Nechci teď dělat žádné závěry,“ zakončil Pindur.

V případu napadení poslance TOP 09 Dominika Feriho, na kterého v neděli při ochutnávce vín v Boršicích na Uherskohradišťsku zaútočili dva muži, obvinění dosud nepadlo. Kriminalisté na případu dál pracují, řekla včera ČTK policejní mluvčí Milena Šabatová. Dvaadvacetiletý opoziční politik byl po napadení převezen s řeznou ranou na zádech do nemocnice v Uherském Hradišti, odkud ho zdravotníci po ošetření propustili.

„Nadále zjišťujeme okolnosti incidentu a prověřujeme získané informace. Konečná právní kvalifikace případu dosud nebyla stanovena,“ uvedla Šabatová. Identitu obou podezřelých policisté znají, jde podle nich o muže z Uherskohradišťska ve věku 25 a 48 let.

Incident se podle policie odehrál v neděli kolem 17:00, kdy dva muži napadli poslance, jenž má z otcovy strany předky v Etiopii, na veřejném prostranství.

Policie už v neděli uvedla, že zjišťuje, zda nebyly spáchány trestné činy výtržnictví, násilí proti úřední osobě a ublížení na zdraví. Policejní mluvčí Monika Kozumplíková v pondělí ČTK řekla, že podle dosud zjištěných informací šlo o konflikt místního charakteru související zejména s vypitým alkoholem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…