Rána nožem do zad, naštval se Putin. Lavrov ruší návštěvu Turecka

24.11.2015 14:23

Ke dnešnímu vážnému incidentu, kdy turecká armáda sestřelila ruskou stíhačku letící v blízkosti rusko-turecké hranice, se vyjádřil ruský prezident Vladimir Putin. Uvedl, že ruský letoun byl sestřelen na území Sýrie asi čtyři kilometry od hranic s Tureckem. Ruští piloti podle něj nikoho neohrožovali, uvedl server Aktuálně.cz s odvoláním na agenturu Reuters.

Rána nožem do zad, naštval se Putin. Lavrov ruší návštěvu Turecka
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin, prezident Ruské federace

Sestřelení ruského letounu Putin označil za „bodnutí do zad od kompliců teroristů“. „Dnešní tragické události budou mít vážné důsledky pro rusko-turecké vztahy,“ prohlásil rovněž prezident. „Chtějí dostat Západ na stranu Islámského státu?“ dodal.

Ruský list Izvestija zase s odvoláním na bývalého šéfa protiletadlového raketového vojska Sergeje Hatyleva píše, že útok na ruský Su-24 byl připravován dlouho.

Nicméně turecký premiér Ahmet Davutoglu prohlásil, že Ankara má právo reagovat na narušení tureckého vzdušného prostoru.

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov dle médií ruší plánovanou cestu do Turecka.

Celý text je ZDE

reklama

autor: vam

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …