Ráno útočil balkánec se sekerou, večer přišel další útok, tentokrát s mačetou. Vítejte v německém Düsseldorfu

11.03.2017 7:54

Německé město Düsseldorf obchází strach. Nejprve totiž zažilo útok psychicky nemocného muže sekyrou, následně další útok mačetou. Píše o tom server TN.cz.

Ráno útočil balkánec se sekerou, večer přišel další útok, tentokrát s mačetou. Vítejte v německém Düsseldorfu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německá vlajka

K útoku sekyrou došlo ve vlaku a následně na düsseldorfském vlakovém nádraží ve čtvrtek večer. Šestatřicetiletý muž z bývalé Jugoslávie tak zranil devět lidí, včetně dvou policistů. Původně na místě panoval chaos, neboť se hovořilo až o třech různých útočnících. Muž se sekyrou přitom vyběhl z vlaku a následně v nádražní hale zaútočil. „Všichni křičeli. Ochranka tu byla ale okamžitě,“ řekl jeden ze svědků. 

Útočník, jenž trpí paranoidní schizofrenií, před policisty utíkal, zranil se pak skokem z mostu na ulici. „Nyní je v nemocnici,“ uvedl policejní mluvčí Markus Niesczery. Hodinu po útoku pak kontaktoval policisty bratr útočníka, který věděl, že muž použil sekeru, neboť měl pocit, že jej někdo sleduje. Znervózněl, když bratra nenašel doma. Útoku však již nezabránil.

Původní text ZDE.

V pátek pak město zažilo další útok. Neznámý agresor k němu použil mačetu a zranil jednoho muže. K útoku došlo poblíž gymnázia Theodora Fliednera, několik kilometrů od nádraží. Po činu pak utekl neznámo kam, budova školy pak byla uzavřena. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…