Ransdorf prozradil, proč vůbec přijali Řecko do EU

31.01.2015 14:29

Komunista Miloslav Ransdorf je atakován dotazy na nynější situaci v Řecku, kde ve volbách zvítězila levice. Někteří čtenáři ParlamentníchListů.cz mají za to, že Řekové si umějí "vydupat" různé vymoženosti. Navíc se alespoň jeden z nich domnívá, že řecké výdaje na obranu byly základem pro jeho enormní předlužení.

Ransdorf prozradil, proč vůbec přijali Řecko do EU
Foto: Archiv MR
Popisek: Miloslav Ransdorf

"Obyčejní lidé se do toho průšvihu dostali jako Pilát do kréda. PASOK a Nová demokracie svorně vykrádali Řecko a neinvestovali ani do lidského kapitálu, ani do infrastruktury, ani do produktivní struktury. Nedávné volby mají jedno pozitivum: Konečně skončil dvoupartijní systém, který byl obdobou tandemu ČSSD a ODS,“ říká Ransdorf.

Otázka i s odpovědí ZDE

V současné době sice Řecko už nemá 511 000 mužů ve zbrani, ale dodávky vojenské techniky trvají. Je to velký byznys jak pro americké, tak pro západoevropské, především německé dodavatele. Řecko má totiž strategickou polohu a leží na něm významné základny NATO. To byl prý hlavní důvod přijetí Řecka do EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…