Ransdorf se pustil do Zemana a přišla brutální reakce prezidenta: Hyenismus, Ransdorf je druhý člověk, který má dveře ke mně na Hrad zavřené

05.11.2015 15:51

Prezident Zeman měl ve svém projevu při vyznamenáních říci, že otec zavražděného studenta, který medaili přebíral, je komunista. To vyčetl hlavě státu europoslanec KSČM Miloslav Ransdorf. ParlamentníListy.cz během rozhovoru požádaly prezidenta o komentář. Reakce byla nekompromisní a ostrá.

Ransdorf se pustil do Zemana a přišla brutální reakce prezidenta: Hyenismus, Ransdorf je druhý člověk, který má dveře ke mně na Hrad zavřené
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Prezident Miloš Zeman v Lanškrouně

Prezident Miloš Zeman kromě dalších více než tří desítek osobností vyznamenal 28. října na Hradě i studenta Petra Vejvodu, který položil svůj život pro záchranu své spolužačky. Medaili Za zásluhy udělenou in memoriam za něho tehdy přebíral jeho otec Kamil Vejvoda.

Několik dní po slavnostním ceremoniálu se ozval europoslanec za KSČM Miloslav Ransdorf, kterého rozzlobilo, že prezident Zeman během svého projevu ve Vladislavském sále nezmínil to, že otec zavražděného studenta Kamil Vejvoda je předsedou Okresního výboru KSČM ve Žďáru nad Sázavou.

„Nikdo, žádný novinář ani politik neuvedl, že tento muž je předsedou Okresního výboru KSČM ve Žďáru nad Sázavou. Do komunistů se tolik let kope a teď se jednomu z nich dostalo ovací,“ uvedl Ransdorf. Prezident si podle něho během svého proslovu několikrát do komunistů kopl, a přitom jednomu z nich krátce poté předával vyznamenání, byť nebylo přímo pro něho.

Prezident Zeman to v reakci pro ParlamentníListy.cz označil za hyenismus a Ransdorf se podle něho zbláznil. „Já tento výrok Miloslava Ransdorfa pokládám za až neuvěřitelný hyenismus, který nadřazuje tupé politikaření nad lidský přístup. Pokud si Miloslav Ransdorf myslí, že když příbuzní vyznamenaného mají být kádrováni podle toho, jakou mají politickou příslušnost, tak už se úplně zbláznil,“ sdělil Miloš Zeman.

Tím ovšem komentář prezidenta neskončil. Hlava státu v reakci na to zařadila europoslance na pomyslnou „listinu nezvaných hostů“. „Takže po Andrew Schapirovi je Miloslav Ransdorf druhý člověk, který má zavřené dveře do mé hradní kanceláře,“ dodal prezident.

Zeman totiž počátkem dubna pro ParlamentníListy.cz vzkázal americkému velvyslanci, že má dveře na Hrad zavřené. Šlo o reakci na Schapirovu kritiku plánované Zemanovy účasti na oslavách 70. výročí konce druhé světové války v Moskvě.

Mnohem více se dozvíte v obsáhlém rozhovoru prezidenta republiky Miloše Zemana pro ParlamentníListy.cz ZDE. Prezident v něm hovoří například o žalobách uprchlíků na Německo i Česko, o překrucování historie v souvislosti s Mnichovskou dohodou, blíže vysvětluje důvod, proč vyznamenal Miroslava Tomana, nebo komentuje způsob, jakým se proti němu letos chystají demonstrovat na Národní třídě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…