Rath jako třešnička na dortu. Policisté původně sledovali někoho jiného

16.05.2012 9:03

Zdá se, že zadržení poslance a hejtmana Středočeského kraje Davida Ratha (ČSSD) bylo pro kriminalisty pověstnou třešničkou na dortu. Podle informací dnešního deníku Právo totiž policisté původně sledovali úplně někoho jiného pro podezření z korupce v případě rozdělování evropských dotací a na poslance Ratha přišli až v průběhu vyšetřování.

Rath jako třešnička na dortu. Policisté původně sledovali někoho jiného
Foto: hns
Popisek: David Rath přebírá krabici s penězi, koláž

Detektiv Petr Vincenz, šéf jednoho z odborů pro vyšetřování hospodářské trestné činnosti, který celé vyšetřování odstartoval, už dnes u police nepracuje. Novinářům ale prozradil, že svůj plánovaný odchod od policie v jednu chvíli odložil, aby pomohl s rozběhnutím případu. S ohledem na citlivost celé kauzy však nebyl příliš sdílný.

Na počátku bylo pět vyšetřovatelů

"Jednalo se o čtyři lidi, kteří na tom aktivně pracovali, plus já v těch počátcích," řekl včera Právu Vincenz, ale podrobnosti kauzy odmítl dál komentovat. Za zmínku stojí, že policista původně působil v Ústeckém kraji, kam prý Rathova kauza také sahá. Ostatně jí má na starosti státní zástupkyně Lenka Bradáčová z Ústí nad Labem.

Policisté původně odposlouchávali, ale i jinak sledovali osoby, které měly na starosti rozdělování dotací z EU ve Středočeském a Ústeckém kraji. Středočeský hejtman mezi nimi v první fázi nebyl. Rath byl podle všeho až ve skupině osob, které měly inkasovat provize za přidělení dotací těm správným firmám.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…