Rath odsouzen. Rakušan na něj myslí

21.06.2022 13:35 | Ze sítí

Někdejší středočeský hejtman za ČSSD David Rath se z rozhodnutí soudu vrací do vězení, byl odsouzen i ve druhé větvi své korupční kauzy. A nebyl sám. Odsouzení dopadne i na stavební firmu Metrostav. Rozsudek je pravomocný.

Rath odsouzen. Rakušan na něj myslí
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

David Rath byl podle informací ČTK uznán vinným i v druhé větvi své korupční kauzy, ve které ho státní zastupitelství vinilo z přijímání úplatků a manipulace s tendry ve Středočeském kraji. K manipulacím se zakázkami, za které byl Rath souzen, mělo docházet v letech 2011 a 2012. Odsouzena byla také společnost Metrostav, která nebude smět získávat zakázky z veřejných peněz a to po tři roky.

Rath už byl odsouzen za poškození zájmů Evropské unie, za což dostal sedm let. Trest si odpykal a letos byl propuštěn na svobodu. Teď se vrátí do vězení. Rozsudek je totiž pravomocný,

K případu Davida Ratha se už 18. června vyjádřil také ministr vnitra a předseda STAN Vít Rakušan.

„Sám jsem do politiky šel, protože mě štvalo, co se dělo u nás na radnici v Kolíně. Štvalo mě, co na SČ kraji prováděl Rath. Loni po volbách jsem vám slíbil, že udělám vše, abych vaši důvěru nezklamal, nebudu proto v žádném případě v politice zůstávat, jen abych nějakou špínu kryl,“ napsal Rakušan již v sobotu.


 

Vít Rakušan promlouvá

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…