Rath zřejmě opustil vazební věznici v Litoměřicích

22.05.2012 7:36

David Rath v doprovodu policejní eskorty zřejmě opustil litoměřickou vazební věznici krátce před sedmou hodinou ráno, uvedla ČT 24. V devět hodin zasedne sněmovní mandátový a imunitní výbor, který hlasováním rozhodne, kde se bude konat výslech poslance Ratha. Může proběnout ve sněmovně, na policejní služebně nebo na státním zastupitelství.

Rath zřejmě opustil vazební věznici v Litoměřicích
Foto: hns
Popisek: Rath za mřížemi, ilustrační koláž

Schůze s Rathem je ovšem jen formální záležitost. Členové výboru v čele s předsedou ČSSD Bohuslavem Sobotkou si obviněného poslance poslechnou a dají kolegům ve sněmovně doporučení, jak na začátku června hlasovat. Už teď přitom v této otázce panuje shoda napříč politickými stranami.

Protikorupční policie obvinila Ratha z přijetí sedmi milionů korun jako úplatku. Obviněni byli také další čtyři muži a tři ženy za podplácení, poškození finančních zájmů EU a sjednání výhody při zadání veřejné zakázky. Skupina měla předražit zakázku na rekonstrukci buštěhradského zámku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …