Razie: Hodím klíč do krbu, odposlechli policisté. A vyrazili

19.06.2013 13:19

Podle serveru iDnes.cz se pomalu objasňuje jedna z nejtajemnějších epizod velkolepého zátahu ÚOOZ. Razie v pobočce Komerční banky na Václavském náměstí měla prý jednoduché odůvodnění - policisté byli přesvědčeni, že patří vlivnému pražskému podnikateli Romanu Janouškovi.

Razie: Hodím klíč do krbu, odposlechli policisté. A vyrazili
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Podnikatel Roman Janoušek

Šéf ÚOOZ Robert Šlachta na tiskové konferenci informoval, že při razii bylo nalezeno celkem 120-150 milionů korun a desítky kilogramů zlata. Zdroj z policejního týmu nyní prozradil, že prostředky mají být spojeny s podnikatelem Janouškem. „Na základě operativního pátrání jsme získali informace, že by si pan Janoušek mohl na těchto místech ukrývat peníze a cennosti z trestné činnosti,“ cituje policejní zdroj server iDnes.cz.

Schránky však na Janouška nejsou napsané a on i jeho advokát se od nich distancují. Připouští pouze, že policisté našli necelý milion korun v Janouškově kanceláři a domě.

Jasno je i v tom, proč detektivové z ÚOOZ v pondělí vtrhli v Hrusicích do vily Tomáše Jindry, spolupracovníka ministrů  ODS Martina Kuby a Petra Bendla. Podle informací z obchodních kruhů měl blízko k Ivo Rittigovi, vlivnému podnikateli a jedné z hlavních postav kauzy. Měl za něj dokonce vést obchodní jednání poté, co se Rittig přesunul do Monaka.

V pondělí prý policisté zachytili Jindrovu SMS, která zhruba zněla: „Hodím klíč do krbu." Proto se začali obávat, že v jeho vile dochází k ničení důležitých dokumentů. Když však detektivové do Hrusic dorazili, žádné důkazy o skartaci dokumentů nenašli. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…