Razie na ministerstvu školství: Zabavovaly se dokumenty i počítače

08.11.2011 8:26

Protikorupční policie vtrhla minulý týden do kanceláří ministerstva školství. Odnesla si několik počítačů a veškeré dokumenty týkající se připravované zakázky na podporu výzkumu a vývoje.

Razie na ministerstvu školství: Zabavovaly se dokumenty i počítače
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Policie v ČT zajistila důkazy

"Prověřujeme přípravu této veřejné zakázky," potvrdil Lidovým novinám vedoucí jihočeské expozitury protikorupční policie Marek Belko. Dosavadní provozování databáze kontrolující vyžívání státních prostředků na vědu a výzkum totiž letos končí a ministerstvo chce v prosinci vyhlásit tendr na jeho pokračování.

Právě ohledně nového tendru panuje podezření, že byl připraven na míru předem vybranému zájemci. "Musí to být důležité, když to policisté odchytli už v tak rané fázi," komentoval zátah Stanislav Beránek z Transparency International. "Nemám obavu, že by se to zametlo pod koberec, jihočeská expozitura patří k nejlepším v rámci protikorupční policie."

Ministerstvo mlčí. Josefu Jandovi z Odboru mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji prý policisté doporučili se o detailech zákroku do skončení prověřování nezmiňovat. Stejně hovoří i mluvčí úřadu Kateřina Savičová. Naproti tomu ministr Josef Dobeš o věci ani neví. "Nic jsem o tom neslyšel," řekl LN.

Čtěte:

Ministerstvo školství zveřejní audit k čerpání z EU

Ministr Dobeš: VŠ dostanou v příštích letech více finančních prostředků

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…