Rebel Šnajdr chtěl chodit se svačinou na ministerstvo, nakonec odejde "na dohodu"

15.11.2012 22:16

Ještě ve středu se psalo o tom, že odstoupivší poslanečtí rebelové ODS Ivan Fuksa a Marek Šnajdr odcházejí ze sněmovny na teplá místa na ministerstvech, kde působili před svým zvolením. Ve čtvrtek bylo vše jinak. Oba novopečení ministerští úředníci zrušili své pracovní poměry dohodou. Ušetří tedy státní pokladně za odstupné

Rebel Šnajdr chtěl chodit se svačinou na ministerstvo, nakonec odejde "na dohodu"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanci Šnajdr s Fuksou oznámili složení poslaneckého mandátu

„Zjistil jsem, že bych se měl dostavit na ministerstvo se svačinou, žádat kancelář a práci, protože jsem znovu kolega pana ministra,“ vtipkoval ještě před několika dny Marek Šnajdr. Ten do sněmovny odcházel z funkce náměstka ministra zdravotnictví.

„V minulých dnech uzavřel dohodu o ukončení pracovního poměru,“ řekl o Ivanu Fuksovi Ondřej Jakob, mluvčí ministerstva financí, kde Fuksa před zvolením do sněmovy působil jako první náměstek současného ministra Miroslava Kalouska.  

„S panem Šnajdrem je domluveno, že se jeho pracovněprávní vztah k ministerstvu zdravotnictví zruší dohodou, buď ke konci prosince, nebo ledna,“ uvedl za ministerstvo zdravotnictví pro server IDNES.cz osobně ministr Leoš Heger. Právě o jeho napjatých vztazích se Šnajdrem se v souvislosti s exposlancovým návratek na ministerstvo často spekulovalo. Prozatím byl Šnajdr odeslán na nucenou dovolenou pro překážky na straně zaměstnavatele.

Díky odchodu „na dohodu“ nedostanou úředníci Šnajdr a Fuksa odstupné. Tesknit však nemusí, o týden dříve oba dostali více než 200 tisíc jako odstupné z Poslanecké sněmovny. Šnajdr navíc stále pobírá plat ve správní radě Všeobecné zdravotní pojišťovny.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…