Řecko? Vše je prý ještě horší. USA jsou v krachu a připravuje se obrovský zločin vůči lidem, píše expert

29.06.2015 14:51

I když se stále spekuluje o možném bankrotu Řecka či Ukrajiny, finanční situace většiny západních zemí na tom není v zásadě jinak. A vše může být ve skutečnosti ještě horší, píše Jeff Nielson na webu Literárních novin v článku, který původně vyšel na portálu Sprott Money. Autor textu je spoluzakladatelem portálu Bullion Bulls Canada, který se specializuje na drahé kovy.

Řecko? Vše je prý ještě horší. USA jsou v krachu a připravuje se obrovský zločin vůči lidem, píše expert
Foto: Zlato, a.s.
Popisek: Zlaté cihly, ilustrace

Podle Nielsona jsou USA v krachu. „Dokonce i oficiálně jejich zadluženost v poměru k HDP silně převyšuje 100 procent, je tedy za bodem ekonomického/finančního návratu. Neoficiálně nyní celkové dluhy a závazky přesahují 200 bilionů dolarů – tedy desetkrát víc, než je jejich (poměrně) malá ekonomika s to obsloužit, a to dokonce ani ve střednědobém výhledu,“ píše Nielson s tím, že USA nejsou jen zkrachovalé, ale ocitly se ve finančním stavu, který je příznačný pro západní vlády v 21. století. Prý jsou totiž „zkrachovalé hloupě“.

Nielsen poukazuje na to, že vláda Spojených států za celou svou historii ze svých dluhů ještě neplatila méně úroků. „Představte si tu absurdní zvrácenost. V dobách, kdy jsme ještě měli racionální/legitimní (a solventní) ekonomický systém, fungovaly finance na základním principu rizika: čím větší je riziko bankrotu, tím vyšší úroky věřitelé požadovali. Logicky pak byly nejvyšší úroky vyžadovány od nesolventních či k insolvenci se blížících dlužníků,“ píše Nielsen.

Odtrhli jsme se od racionality

Podle něj tento princip v zásadě vychází ze zdravého rozumu a býval přirozenou součástí půjčování a úvěrování. „Skutečnost, že je třeba tyto základní principy připomínat, naznačuje, do jaké míry jsme se odtrhli od racionality a jak zločinným/podvodným se systém stal. V současném divotvorném Matrixu totiž platí, že čím víc se (západní) vláda blíží bankrotu, tím menší úroky platí za své dluhy (s výjimkou země, která se jmenuje ‚Řecko‘),“ upozorňuje Nielsen.

Podle jeho názoru se státy eurozóny po krachu v roce 2008 rovněž staly beznadějně insolventními. „Poté, co podvodně finančně sanovaly ultrazločinné velké banky. Krátce nato (tedy krátce poté, co se tyto loutkové vlády vzdaly své svrchovanosti) i jim bylo jejich pány, bankéři, umožněno platit za dluhy nejnižší úroky v dějinách,“ tvrdí Nielsen.

Poukazuje na to, že v současnosti na nás vlády uvalují nulové či takřka nulové úrokové míry a snaží se nám namluvit, že inflace je „velmi nízká“. „To ale není ani zdánlivě možné, a proto bychom měli vědět, že tyto vlády (a jejich patolízalové z korporátních médií) o inflaci lžou, když my sami si (jaksi) nevšimneme, že ceny potravin a náklady na bydlení rostou nejrychleji v našich životech,“ upozorňuje Nielsen.

Okrádání lidí, kteří si spoří, je největší zločin nynějších úrokových sazeb

Podle něj to vede k okrádání lidí, kteří si spoří. Nielsen uvádí, že je to největší zločin ze zločinných úrokových sazeb. „S inflací, která (v reálném světě) dosahuje dvouciferné míry, ale s nulovým (nebo dokonce negativním) úrokem pro střadatele to znamená, že lidé, kteří si spoří, jsou onou inflací trestáni, a to s plnou silou,“ píše s tím, že jde o ekonomický zločin, jemuž nebyl dosud nikdy vystaven nikdo z nás.

Podle něj vše může být ještě horší. Připravuje se, podle Nielsena, ještě horší zločin, a tím má být zákaz hotových peněz.

Až dosud totiž měli obyčejní lidé možnost se alespoň částečně bránit před ekonomickým znásilněním. „Mohli bankám zabránit v okrádání prostě tím, že odmítli ukládat své ‚peníze‘ do některé z těchto zločineckých institucí. Samozřejmě i v tomto případě zůstali vystaveni dvouciferné inflaci, ale i tak se mohli bránit dál, třeba tím, že své rychle se znehodnocující papírové peníze měnili za zlato/stříbro,“ dodal s tím, že zlato a stříbro už po tisíce let dokonale uchovávaly majetek svých vlastníků, mimo jiné i proto, že jsou imunní vůči inflaci.

Celý text je ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…