Řecku údajně vypršelo ultimátum pro dodání návrhu na řešení krize

25.06.2015 12:55

V jedenáct hodin dopoledne našeho času prý Řecku vypršelo ultimátum, které dostalo od zástupců věřitelských institucí na to, aby přišlo s novým návrhem řešení dluhové krize. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na nejmenovaného představitele eurozóny. Věřitelé měli následně v plánu představit svůj vlastní návrh.

Řecku údajně vypršelo ultimátum pro dodání návrhu na řešení krize
Foto: Redakce
Popisek: Řecká vlajka

„Jestliže do té doby (do 11:00 SELČ) nebude dohoda, instituce (věřitelské) pošlou euroskupině vlastní návrh,“ uvedl zdroj z eurozóny.

Euroskupina, tedy ministři financí zemí sdílejících euro, mají v Bruselu znovu začít jednat ve 13:00 SELČ. Jejich středeční schůzka skončila zhruba po 90 minutách, neboť neexistoval žádný návrh dohody s Athénami, o kterém by bylo možné diskutovat.

Mezinárodní věřitelé Řecka – Evropská komise, Evropská centrální banka a Mezinárodní měnový fond – ve středu odmítli část řeckých návrhů na řešení řecké dluhové krize, protože by podle nich vedly k další recesi ekonomiky. Zadlužená země se snaží od věřitelů získat finanční pomoc, aby mohla příští týden uhradit dlužnou splátku MMF. Řecku jinak hrozí platební neschopnost a možná i odchod z eurozóny.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…