Redaktor ČT se vyděsil nad slovy odpůrce islámu. A je veselo

07.04.2016 10:02

Reportér České televize Jan Moláček sdílel na svém facebookovém profilu text člena Akční rady Bloku proti islámu Jiřího Bartáka. Následně na něj reagoval i místopředseda hnutí a sociolog Petr Hampl.

Redaktor ČT se vyděsil nad slovy odpůrce islámu. A je veselo
Foto: Ivan Dostál
Popisek: PhDr. Petr Hampl na besedě ve Valašském Meziříčí

Anketa

Co soudíte o nových návrzích Evropské komise na trvalé přerozdělování uprchlíků?

hlasovalo: 23692 lidí

Petr Hampl se ve svém příspěvku zamyslel nad hypotézou, zda by velký teroristický útok probudil obrannou reakci evropské společnosti. „Myslím, že by se tak nestalo. Velký teroristický útok by vyvolal vlnu silných emocí, možná ojedinělé pogromy a vláda by měla možnost prosadit naprosto jakékoliv opatření,“ napsal mimo jiné Hampl. Dodal však, že po pár týdnech by vše odeznělo. 

„Navíc je otázka, co by vlastně veřejnost požadovala – třeba po pumových atentátech ve Španělsku lidé požadovali ústupky teroristům. Takže dost možná, že ta rozjitřená veřejnost by nakonec schválila spíš povinné zavedení islámu jako státního náboženství,“ poznamenal. Dnes podle něj nejde o málo probuzenou veřejnost. „Problém je v tom, že lidé nevěří, že by se to ještě dalo změnit. Na tom je ostatně založena strategie Babiše–Sobotky–Bělobrádka,“ řekl.

Šlo o reakci právě na slova Jiřího Bartáka. „Bože, jak moc já se modlím za nějaký opravdu velký teroristický útok, který by té mlčící většině otevřel oči,“ napsal. „Mohamedáni jsou děsní trotlové, vždyť, sakra, otrávit někde zdroj pitné vody minometem nebo pár drony vyřadit z činnosti elektrorozvodnu v elektrárně, odbouchnout dodávku v Blance nebo u východu z metra atd. by bylo docela snadné. To by zvládl s milionovým rozpočtem i šikovnej středoškolák,“ píše s úsměvem.

A právě tato slova přispěla k úvaze reportéra Moláčka. „Ještě nějaké pochybnosti o tom, že Blok proti islámu a Islámský stát mají společné cíle?“ zeptal se.

Celý příspěvek sociologa Petra Hampla:

K hypotéze o tom, že velký teroristický útok by probudil obrannou reakci evropské společnosti. Myslím, že by to se tak nestalo. Velký teroristický útok by vyvolal vlnu silných emocí, možná ojedinělé pogromy a vláda by měla možnost prosadit naprosto jakékoliv opatření. Po pár týdnech by ale vše odeznělo. Navíc je otázka, co by vlastně veřejnost požadovala - třeba po pumových atentátech ve Španělsku lidé požadovali ústupky teroristům. Takže dost možná, že ta rozjitřená veřejnost by nakonec schválila spíš povinné zavedení islámu jako státního náboženství. Na novinové zprávy o útocích si skutečně zvykáme. Na pocit, že moje dítě může být kdykoliv zabito islámským fanatikem, se ale zvyká podstatně hůře. Dnes nejde o málo probuzenou veřejnost. Problém je v tom, že lidé nevěří, že by se to ještě dalo změnit. Na tom je ostatně založena strategie Babiše-Sobotky-Bělobrádka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…