Redaktorka ČT předvedla v přímém přenosu ostudnou neznalost

10.03.2017 11:51

Tady má někdo nemalé mezery ve vzdělání. Přesně to si mohli pomyslet diváci, kteří slyšeli, jak redaktorka ČT Petra Tuháčková uvedla volební sjezd ČSSD.

Redaktorka ČT předvedla v přímém přenosu ostudnou neznalost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vestibul ČT

Sociální demokraté v Brně zahájili sjezd. Delegáti si vyslechli českou hymnu a moderátorka Petra Tuháčková v ČT už už chtěla zahájit komentář ke sjezdu. Sociální demokraté si však rádi připomínají také skutečnost, že patříme do Evropské unie. Po české hymně proto následovala Óda na radost, báseň zhudebněná Ludvigem van Beethovenem, ze které se později stala hymna EU.  

Vše probíhalo normálně, dokud Tuháčková znovu neotevřela ústa, protože tuto Ódu na radost označila za slovenskou hymnu. „Teď ale zní ještě hymna Slovenské republiky,“ ohlásila žena bez uzardění, když odezněly první tóny Ódy na radost. Když skladba dozněla, dáma nepovažovala za nutné svůj ostudný přešlap opravit a poklidně pokračovala dál v popisu toho, co nás čeká na sjezdu.

Prozradila také, že Bohuslav Sobotka jako předseda strany nemá protikandidáta, ale tvrdý boj se očekává o post prvního místopředsedy. Milan Chovanec, který pozici obhajuje, nesedí na své židli právě nejpevněji. Shodit ho z ní může Jeroným Tejc, jenž v poslední době nešetřil ostrými slovy na adresu Sobotky.


Redaktorka ČT Petra Tuháčková. (ReproFoto: ČT)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…