Ředitel opavské psychiatrie rezignoval

15.10.2014 10:02

Ředitel Psychiatrické nemocnice Opava Ivan Drábek rezignoval. Podle ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka (ČSSD) tak přijal část odpovědnosti za propuštění ženy, která včera útočila ve Žďáru nad Sázavou. Zprávu České televizi potvrdil ministr Němeček.

Ředitel opavské psychiatrie rezignoval
Foto: Hans Štembera
Popisek: Koronární jednotka, ilustrační foto

Ředitel Psychiatrické nemocnice v Opavě Ivan Drábek rezignoval na svou funkci v souvislosti s útokem ve škole ve Žďáru nad Sázavou, kde v úterý žena ubodala jednoho ze studentů a další lidi zranila. Novinářům to dnes řekl ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD), podle něhož tak Drábek přijal část zodpovědnosti za to, že jeho nemocnice letos ženu propustila. Na vládě vznikne pracovní skupina, která zváží opatření, aby se podobná tragédie neopakovala.

Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD) dal už včera najevo, že chce prověřit, proč lékaři z opavské psychiatrické nemocnice navrhli pustit duševně nemocnou ženu, která dnes vraždila ve škole ve Žďáru na Sázavou. Kritizoval i postup opavského okresního soudu, který její propuštění schválil. Podle něj totiž soudci stačil jeden kladný posudek, další prý nepožadoval. Němeček to řekl České televizi. Věří, že tragický případ povede ke změnám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…