Redlovi v květnu prodloužili nesvéprávnost. Státní zástupce je ale v klidu, toto ho nezachrání

20.06.2022 20:22 | Bleskově

Kontroverznímu podnikateli Michalu Redlovi, který je jedním z hlavních podezřelých v korupční kauze náměstka pražského primátora Petra Hlubučka (STAN), bylo soudem opětovně prodlouženo omezení svéprávnosti na dalších pět let. I díky omezení svéprávnosti Redl dříve unikl trestu v kauze kolem miliardáře Radovana Krejčíře.

Redlovi v květnu prodloužili nesvéprávnost. Státní zástupce je ale v klidu, toto ho nezachrání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hlubuček(STAN)

Redl figuruje v popředí seznamu obviněných osob v kauze kolem Petra Hlubučka. Redl podle policie rozdával členům skupiny úkoly a rozděloval peníze z úplatků, za což mu nyní hrozí 10 let za mřížemi. Redl již dříve unikl trestu v kauze kolem Radovana Krejčíře, když mu byla soudními znalci přiřknuta omezená svéprávnost.

A právě o dalším dokonce pětiletém omezení svéprávnosti rozhodl v květnu okresní soud Plzeň-město. „Ve věci bylo 13. května prodlouženo omezení svéprávnosti, a to na dobu pět let. Navýšila se mu také disponibilní částka, se kterou může nakládat,“ uvedla podle serveru Novinky.cz předsedkyně soudu Petra Pavlíčková.

Podle právních expertů ale nebude mít omezení svéprávnosti vliv na nynější trestní kauzu kolem korupce a manipulací zakázek v pražském dopravním podniku. „Omezení svéprávnosti je civilní problematika, na nynější trestní řízení to nemá jakýkoli vliv. Je totiž rozdíl mezi omezenou svéprávností a nepříčetností, kterou dotyčná osoba netrpí,“ uvedl nejmenovaný zkušený státní zástupce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„My si jenom myslíme, že Rusko vyhrává,“ vypustil profesor oblíbený Respektem

7:40 „My si jenom myslíme, že Rusko vyhrává,“ vypustil profesor oblíbený Respektem

Rusko může tuto válku prohrát a mělo by jí prohrát, kvůli sobě samému, nevítězí na bojišti, ale pouz…